Project 1709

Pieter Dhaeze donderdag 04 oktober 2012

Canon start begin 2013 een nieuw platform voor beheer van foto’s. Deze cloud-based dienst is ontworpen om de gehele fotocollectie bijeen te brengen en maakt het gemakkelijk foto’s te bewaren en te openen, ongeacht waar ze eerder zijn opgeslagen. Met unieke functies voor indexering en markering van opnamen is het eenvoudig om elke foto te vinden die zich in de cloud bevindt. Fotocollecties zijn dankzij de integratie met o.a. Facebook eenvoudig te delen met vrienden, familieleden en sociale netwerken. Vanaf heden kun je als beta-tester inschrijven voor deze dienst, die de voorlopige werktitel Project 1709 heeft.

“Sinds de komst van digitale fotografie maken mensen met steeds meer verschillende apparaten steeds meer foto’s en is het een uitdaging geworden om al deze foto’s op een effectieve manier te beheren en van de opnamen te genieten,” zegt Rainer Fuehres, Head of Consumer Imaging bij Canon Europe. “Met Project 1709 hebben we een unieke oplossing ontwikkeld die het eenvoudiger maakt om fotocollecties op verschillende platformen te beheren – ongeacht of ze zijn opgeslagen op een harde schijf, een sociaal netwerk of in de cloud. Dit platform is ontworpen voor de moderne fotograaf en biedt op elk moment en vanaf elk locatie direct toegang tot de gehele collectie. Wij kijken uit naar de samenwerking met fotografen tijdens het betaprogramma en naar de ontwikkeling die het platform de komende maanden en jaren zal doormaken.”
 
Gemakkelijk opslaan, vinden, openen, verbeteren en genieten
Het platform is volledig cloud-based en ontworpen om de centrale spil te vormen voor het organiseren, openen en bekijken van alle digitale fotocollecties. In tegenstelling tot andere diensten integreert het platform uiteenlopende fotocollecties – ongeacht hoe de opnamen zijn vastgelegd en waar ze zijn opgeslagen – tot één gebruiksvriendelijke omgeving die toegang biedt tot alle foto’s.
 
Het overzichtelijke platform zorgt met een tegel-design voor een nieuwe en plezierige manier om foto’s te bekijken, waarbij opties als een instelbare tijdlijn en filtering aan de hand van markeringen het nog eenvoudiger maken om foto’s te vinden aan de hand van belangrijke data, locaties, door de gebruiker aangegeven markeringen en nog veel meer.
 
Het platform is opgezet rond vijf basisprincipes en dit ontwerp maakt het voor fotografen nog gemakkelijker om al hun foto’s te beheren:
Opslaan | Stelt gebruikers in staat hun hele leven in foto’s op te slaan met behulp van één platform. Foto’s zijn vanaf elk apparaat te uploaden, ongeacht of dit via de speciale desktop uploader of rechtstreeks vanaf de webpagina gaat. Wanneer dezelfde foto op meerdere locaties is opgeslagen, zal de geavanceerde technologie voor het vergelijken van opnamen de dubbele opnamen detecteren en gebruikers in staat stellen ze eenvoudig uit hun fotobibliotheek te verwijderen.

Vinden | De intuïtieve zoekfunctie stelt gebruikers in staat met behulp van een filterfunctie snel door de opnamen te gaan om zo de gewenste foto op te sporen. Met de interface kan worden gezocht op door de gebruiker toegevoegde markeringen, EXIF-gegevens, op datum en op geo-tags. Dit maakt het eenvoudig om opnamen te vinden, ongeacht de wijze waarop wordt gezocht. Met de geavanceerde zoekfunctie kan ook gebruik worden gemaakt van een tijdlijn om zo bijvoorbeeld te volgen hoe een kind opgroeit en zich door de jaren heen ontwikkelt.

Verbeteren | Het platform slaat niet alleen de foto’s op maar registreert ook de EXIF-gegevens, waaronder het model camera, de belichting, het diafragma en de ISO-waarde. Het overzicht met deze gegevens wordt getoond om gebruikers meer inzicht te geven in de camera-instellingen die bij hun favoriete opnamen zijn gebruikt. Met geavanceerde technologie voor indexering kunnen gebruikers een leven in foto’s opbouwen aan de hand van gegevens die zijn toe te voegen voor thema’s, voor het organiseren van collecties en om gemakkelijk speciale opnamen te vinden.

Genieten | Het platform maakt het eenvoudig om van opnamen te genieten en het maximale uit digitale fotografie te halen. Daarnaast maakt het platform het ook gemakkelijk om favoriete opnamen te delen. Dankzij de integratie met Facebook zijn foto’s te publiceren, reacties te importeren en op te slaan en zijn foto’s op Facebook te beheren als deel van de collectie. Fotografie en sociale interacties gaan hand in hand binnen deze interface.

Openen | Direct toegang tot elke foto en op elk gewenst moment. Allemaal via een web browser. Dit garandeert dat gebruikers hun opnamen altijd kunnen delen met vrienden en familieleden.


Ontworpen rondom gebruikers
De betaversie van Project 1709 is beschikbaar met versies in het Engels en Duits. Tijdens de betafase zijn gebruikers in staat foto’s op te slaan en te openen. Om fotocollecties te beheren kan tevens worden gewerkt met intuïtieve functies voor markeren en zoeken. De integratie met Facebook is ook vanaf vandaag beschikbaar, waarbij diensten van andere partijen gedurende de ontwikkeling van het betaprogramma zullen worden toegevoegd. Canon zal deelnemende gebruikers uitnodigen hun gedachten en feedback te delen en ideeën voor nieuwe functies aan te dragen.
 
Project 1709 zal naar verwachting in 2013 worden gelanceerd en op dat moment zullen ook de naam en de aanvullende functies van het platform bekend worden gemaakt. De introductieversie zal naast verbeterde functies voor zoeken en markeren ook meer integratiemogelijkheden met andere partijen bevatten, waaronder platforms voor het uploaden en delen van content.
 
Gebruikers die belangstelling hebben voor deze betaversie kunnen hun interesse kenbaar maken op www.Project1709.com

Project 1709 – belangrijkste kenmerken
• Een leven vol foto’s – opgeslagen in de cloud

• Elke opname vinden wanneer deze nodig is

• Toegang tot alle opnamen – vanaf elke locatie en op elk moment

• Optimaal genieten van fotocollecties

• Verbeteren van foto’s voor maximale impact

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.