Preview PowerShot N

Pieter Dhaeze dinsdag 08 januari 2013

Canon heeft op 7 januari 2013 tijdens de Nieuwjaarsreceptie de PowerShot N geïntroduceerd. Het ontwerp en de bediening van dit buitenbeentje in de PowerShot-familie zijn volledig toegespitst op het creatief en eenvoudig maken van kwaliteits-foto's en het direct delen ervan via internet. Hieronder de productfoto's en het persbericht.

Wij zijn benieuwd hoe dit concept zal worden ontvangen en wat de doelgroep zal worden. Wat vind jij van deze camera? Laat ons je mening weten en misschien nodigen we jou uit om deze camera te 'testen'. Mail ons.
 

Elke opname een artistiek accent
Dankzij de nieuwe Creative Shot modus kan iedereen zijn vrienden en volgers imponeren met unieke, creatieve opnamen die een geheel andere kijk bieden op een schijnbaar gewone scène of al bekend onderwerp. Wanneer een foto in de Creative Shot modus wordt gemaakt, zal de PowerShot N de scène op een intelligente manier analyseren en vaststellen welke uit een reeks van creatieve elementen de scène zou kunnen verbeteren of een geheel ander creatief perspectief kan geven. Voor vijf alternatieve versies van de oorspronkelijke opname wordt gekeken naar meerdere variabelen, zoals compositie, scherpstelpunt, witbalans, gradatie en contrast. Deze vijf alternatieven worden automatisch gegenereerd en zijn vervolgens met één druk op de knop te delen.

Ook met de creatieve modi Miniature Effect, Soft Focus, Toy Camera Effect en Monochrome zijn creatieve accenten aan een opname toe te voegen. Gebruikers kunnen daarnaast met de Super Slow Motion Movie modus een videoclip een geheel andere beleving geven.

De PowerShot N is uitgevoerd met een nieuwe Hybrid Auto modus die creatieve flexibiliteit combineert met het gemak van ‘mikken & klikken’. Hybrid Auto registreert vier seconden aan beeldmateriaal met een 720p resolutie voordat de foto wordt gemaakt en Canon’s gerenommeerde Smart Auto technologie voor de perfecte foto de juiste instellingen kiest. Aan het einde van de dag worden alle vier seconden durende clips samengevoegd tot één bestand dat het verhaal achter de opnamen van die dag vertelt – ideaal om nieuw materiaal toe te voegen aan een online album.

Fotograferen of filmen en direct delen
Met ingebouwd Wi-Fi en een Mobile Device Connect knop voor one-touch connectiviteit met smartphones of tablets is de PowerShot N de ideale partner voor mobiele gebruikers. Direct nadat opnamen zijn gemaakt, kunnen gebruikers foto’s of movies uploaden naar sociale netwerken zoals Facebook® en YouTube™, ongeacht waar ze zich op dat moment bevinden. Eenmaal thuis, zijn de beste opnamen met een snelle, betrouwbare wireless verbinding te printen of te kopiëren naar een PC. De functie GPS via mobile gebruik de gratis Canon smartphone app en kan locatiegegevens afkomstig van een smartphone of tablet met GPS toevoegen aan een opname, zodat de exacte locatie van een leuke plek met vrienden is te delen.

Revolutionair ontwerp, ‘Any Way Up’-bediening
Het ongebruikelijke, opvallende ontwerp van de PowerShot N maakt dat dit model zich direct onderscheidt. En dat geldt ook voor de foto’s en videoclips die ermee worden gemaakt. Het compacte, symmetrische ontwerp, kantelbare touchscreen en een innovatief systeem met lensringen – de eerste lensring kan in beide richtingen worden gedraaid voor bediening van de zoomfunctie en een tweede voor activering van de sluiter – maakt het mogelijk de camera op elke manier te gebruiken, zelfs ondersteboven, waardoor de wereld vanuit een geheel ander perspectief kan worden bekeken en vastgelegd.

Het geavanceerde 7,1 cm (2,8”) touchscreen stelt gebruikers ook in staat om belangrijke functies en taken te selecteren, zoals scherpstelling of sluitertijd. Alles met een eenvoudige aanraking van het scherm, waarbij de opnamen kunnen worden bekeken met de bekende, intuïtieve gebaren. De rechthoekige, metalen body is verkrijgbaar in wit of zwart en onderscheidt zich door een 28mm objectief met 8x optische zoom. Met dit objectief is het eenvoudig om groepen mensen en landschappen te fotograferen. Dankzij de geavanceerde Canon ZoomPlus technologie voor detailrijke 16x zoom bij volledige resolutie, kunnen gebruikers nog dichter bij de actie komen en kan voor maximale impact de juiste compositie worden geselecteerd.

Bij gesloten scherm en objectief bedragen de afmetingen van de PowerShot N slechts 78,6 x 60,2 x 29,3 mm. Daarmee is dit model klein genoeg om in elke jaszak te passen en overal mee naar toe te nemen, zodat scènes, onderwerpen en situaties die anders worden gemist nu worden vereeuwigd met de superieure kwaliteit van Canon’s geavanceerde compact imaging technologie. Opladen via USB draagt bij aan het gebruiksgemak, zodat de camera ook onderweg snel en gemakkelijk is op te laden.

Canon beeldkwaliteit
Ondanks de compacte afmetingen, is de PowerShot N uitgevoerd met veel van Canon’s allernieuwste imaging technologie om foto’s en movies met de superieure Canon kwaliteit te produceren. De combinatie van een uiterst gevoelige 12,1 Megapixel CMOS-sensor en een geavanceerde DIGIC 5 beeldprocessor vormt de basis van het HS System in deze camera. Het HS System ondersteunt ISO tot een maximum van 6.400 om ook haarscherpe opnamen te maken in situaties waar de belichting een uitdaging vormt.

Het krachtige objectief met 8x optische zoom wordt ondersteund door Intelligent IS, dat automatisch de juiste beeldstabilisatie toepast voor stabiele videobeelden en haarscherpe foto’s. Naast artistieke foto’s biedt de PowerShot N ook Full HD-videobeelden (1080p) die met stereogeluid zijn vast te leggen.

PowerShot N belangrijkste kenmerken:
• Creative Shot
• Uniek ontwerp
• 8x zoom, 28mm objectief; Intelligent IS
• HS System: 12,1 Megapixel CMOS-sensor, DIGIC 5
• Wi-Fi; GPS via mobile
• Mobile Device Connect knop
• Any Way Up-bediening; kantelbaar touchscreen
• Full HD-videoregistratie
• Hybrid Auto; Smart Auto (58 scènes)

Adviesprijs: € 329,-

Productpagina op Canon.nl: klik hier.

 

Tablet ja/nee

Tablets veroveren de wereld. Heb jij er al een?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.