Poll Prijs beeldscherm

Pieter Dhaeze dinsdag 26 maart 2013

Veel van onze enquêtes komen voort uit opmerkingen die we horen tijdens lezingen en workshops. Zo waren we verbaasd dat door veel serieuze vrijetijdsfotografen niet echt serieus is nagedacht over de kwaliteit van het beeldscherm waarop zij hun foto's beoordelen en bewerken. Voor ons aanleiding voor de volgende poll:

'Hoe duur is jouw beeldscherm?'

Hierop hebben we maar liefst 693 reacties gehad.

Het grote aantal respondenten geeft aan dat het onderwerp de aandacht en interesse heeft van onze lezers. We hadden niet anders verwacht.

Ondanks de grote belangstelling en affectie tot het onderwerp, zien we echter dat er toch nog een groep van 25% fotografen is, die op een laptop werkt of op een beeldscherm goedkoper dan 150 euro. Een kwart bekijkt zijn foto's dus door een 'roze bril' en dat is redelijk 'zorgwekkend'. Doe je al die moeite om mooie foto's te maken, maar dan worden ze fout weergegeven en maak je foute correcties.

De overige 75 procent onderkent wel meer het belang van een goed beeldscherm, waarbij de helft (37%) nog twijfelt met een beeldscherm onder de 300 euro, maar het andere deel (38%) zichzelf niet tekort doet en zijn foto's beoordeelt en bewerkt op een scherm van 300 euro of duurder. Prima.
Want als we investeren in onze fotografiehobby, dan denken we altijd aan een nieuwe camera of lens, maar voor 500 euro heb je ook een prima beeldscherm, waar je vele jaren plezier van zult hebben. En dat is ook heel wat waard.

In maart 2013 hebben we carbon statieven besproken. Hoe duur is eigenlijk jouw statief geweest? Wij zijn benieuwd. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

 

 

Prijs statief

Ben je in het bezit van een statief en zo ja, wat heeft hij gekost (incl. statiefkop)?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.