Poll Vakantiefotoboek

Pieter Dhaeze maandag 16 september 2013

De zomervakantie zit er weer op. Een prima tijd om veel leuke en mooie foto's te maken, zodat je op een druilerige herfstdag of tijdens een 'Elfsteden'-winter de zon en de warmte van je vakantiebestemming keer op keer kunt herbeleven. Maar dan moet je ze wel beoordeeld en geselecteerd hebben. En eigenlijk ook in een fotoboek 'geplakt' hebben.
Is dit een werkje wat je pas een paar jaar na dato doet of meteen bij thuiskomst? Hoe sneller hoe beter en daarom onze enquête met de vraag:

'Maak jij van je vakantiefoto's een fotoboek?'

Het aantal reacties op deze - misschien wel confronterende - vraag is deze keer niet zo hoog: 257.

Laten we aannemen dat we met die 257 respondenten toch de mening van een representatief deel van onze lezers in kaart hebben gebracht. Dan zie je dat ruim 60% een fotoboek maakt via internet. Prima. Kant-en-klaar zonder het 'gedoe' van losse foto's, plakkertjes, fotobladen en ringbanden. Voor bijna 10% gaat er echter niets boven dit 'knippen en plakken' in het aloude fotoalbum. Ook niets mis mee en misschien wel des te meer beleving.
Voor de prijs hoef je het maken van een fotoboek (oud of nieuw) niet te laten, want voor 30 tot 40 euro heb je een heel tastbare herinnering van de vakantiebelevenissen. Ongeveer 10% van de lezers gebruikt voor het beleven van zijn vakantiefoto's de moderne media zoals Flickr in combinatie met smartphone/tablet en hoewel we zelf van de 'hard copy'-generatie zijn, is dat ook een prima manier om weer even in gedachten terug te gaan naar de ruisende palmbomen of imposante vergezichten.
Hoe je je vakantiefoto's ook deelt, maakt niet uit, als je er maar iets mee doet en dat is dan ook de oproep naar de overige 20% van de deelnemers aan deze poll: Laat je (vakantie)foto's zien!

We plaatsen regelmatig reviews op EOSzine.nl en aan de hand van die van de EOS 70D willen we graag weten wat jij ervan vindt. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Beoordeel onze reviews

Laatst hebben we onze review van de nieuwe EOS 70D geplaatst op EOSzine.nl. Wat vond jij ervan? Kies een optie of mail ons: info@eoszine.nl

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.