Poll Aantal lenzen voor je EOS-camera

Pieter Dhaeze maandag 09 december 2013

In de loop van de jaren dat je met je EOS fotografeert, heb je waarschijnlijk al behoorlijk wat lenzen 'verzameld'. Hoeveel objectieven voor je EOS heb jij eigenlijk in je bezit? In deze enquête hebben proberen we de verdeling ervan en het gemiddelde in kaart te brengen.

'Hoeveel lenzen heb jij in je bezit voor je EOS-camera?'

Bovenstaande vraag heeft in twee weken tijd bijna 900 reacties opgeleverd en dat betekent dat het een heel actueel onderwerp is. Gezien de hoge respons zijn de resultaten van deze poll waarschijnlijk behoorlijk significant voor de doelgroep.

Een standaardzoomlens, een macrolens en een telezoomlens. Desgewenst nog aangevuld met een groothoekzoomlens. Met dit rijtje van 3 à 4 lenzen kun je alle onderwerpen prima in beeld brengen.
Het verbaast ons dan ook niet dat bijna 50% een dergelijk aantal lenzen in de fototas heeft zitten en dat het totale gemiddelde 3,84 is.

Opvallend is wel dat 30% van de deelnemers vijf lenzen of meer in bezit heeft. Waarschijnlijk zullen zij ook lenzen met een vast brandpunt gebruiken, zoals een lichtsterke 50mm of misschien wel een langere telelens, zoals de EF 300mm 4L IS. Al met al doet slechts 20% het met één of twee lenzen en dat is voor uitstapjes en vakanties meer dan voldoende.

Nieuwe poll
We hebben dus gemiddeld 3,84 lenzen in ons bezit, maar hoeveel gebruiken we er ook daadwerkelijk. Dus met hoeveel lenzen maak je 80% van je foto's?. Wij zijn weer uiterst benieuwd. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Sinds kort is er een app van Canon met informatie en tutorials over lenzen. Ze is er zowel voor Android als voor iOS.

Canon Lens Guru Android Canon Lens Guru iOS

Aantal lenzen in gebruik?

Gemiddeld heeft een EOS-fotograaf 3,8 lenzen in zijn bezit. Maar hoeveel gebruik je er daadwerkelijk (80% van je foto's)?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.