Poll Aantal lenzen in gebruik

Pieter Dhaeze maandag 30 december 2013

In de vorige poll hebben we gezien dat de gemiddelde EOS-fotograaf beschikt over 3,84 lenzen. De volgende vraag ligt dan natuurlijk voor de hand:

'Hoeveel lenzen gebruik je ook dadwerkelijk (80% van je foto's)?'

Gezien de korte looptijd van deze enquête is de opkomst met 546 respondenten toch weer behoorlijk hoog, waaruit blijkt dat het onderwerp veel fotografen aanspreekt.

Als je het gemiddelde uitrekent van de nevenstaande verdeling, dan kom je ongeveer op 2,55 lenzen die regelmatig worden gebruikt. Dat is natuurlijk 1 voor de standaardzoomlens, terwijl die andere 1,55 lenzen waarschijnlijk worden verdeeld over een telezoomlens, een macrolens en een lichtsterke lens met vast brandpunt.

Het is dan ook wel aardig om te zien, dat we allemaal 1 lens hebben die we maar zelden gebruiken: misschien een groothoekzoom, een kitlensje, een fisheye (???).

Nieuwe poll
Volgend jaar gaan we eens op ons gemak uitpluizen welke lenzen veel gebruikt worden en welke minder. Eerst zijn we benieuwd of onze lezers ook meerdere EOS-camera's in bezit hebben. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Sinds kort is er een app van Canon met informatie en tutorials over lenzen. Ze is er zowel voor Android als voor iOS.

Canon Lens Guru Android Canon Lens Guru iOS

Aantal EOS-camera in bezit

De gemiddelde EOSziner bezit 3,84 lenzen en gebruikt er 2,55 van. Nu zijn we natuurlijk ook nog benieuwd naar hoeveel EOS-camera's je hebt.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.