Poll Statiefgebruik

Pieter Dhaeze dinsdag 18 maart 2014

In een korte enquête hebben we gezien dat 95% van onze lezers in het bezit is van een statief. Maar hoe is het praktisch gebruik? Vandaar de vraag:

'Hoe vaak gebruik je je statief?'

Het aantal deelnemers aan deze poll is met 381 niet zo hoog, maar waarschijnlijk toch wel representatief voor het gebruik van de doelgroep, de vrijetijdsfotograaf.

Het resultaat is weer een mooi Gauss-verdeling geworden tussen Altijd en Nooit. De piek ligt daar ergens tussenin en dat is niet onverwacht. Omdat de winnaar Soms geworden is, verwachten we dat gemiddeld in 2 van de 10 gevallen een fotograaf naar een statief grijpt. Ben je op reportage of op reis, dan heb je geen statief bij, terwijl bij een macro- of landschapsfotograaf een statief tot de standaarduitrusting behoort.

Of je wel of niet een statief gebruikt, is een eigen keuze, als je het maar bewust doet. Klagen dat je macrofoto's onscherp zijn of niet scherp op het juiste punt, terwijl je geen statief hebt gebruikt, is onterecht.

Nieuwe poll
We lopen al een paar jaar met een idee voor een tv-programma over fotografie en al even zoveel jaren lopen we tegen de dichte deuren en hoge muren van omroepland. Wij vinden toch nog steeds dat er een leuk, inspirerend en leerzaam programma op de Nederlandse televisie moet komen over fotografie, waarin niet moeilijk gedaan wordt over dit onderwerp en waardoor élke vrijetijdsfotograaf meer plezier betere foto's gaat maken. Van smartphone tot systeemcamera. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Sinds kort is er een app van Canon met informatie en tutorials over lenzen. Ze is er zowel voor Android als voor iOS.

Canon Lens Guru Android Canon Lens Guru iOS

TV-programma

Fotostudio de Jong? Bijzonder. HNTM of ANTM? Ver van mijn bed show. Nee! Er moet een infotainment programma over fotografie op televisie komen (mix 'Eigen Huis&Tuin' en 'Camping life'), wat leuk en inspirerend is en waardoor iédere vrijetijdsfotograaf spelenderwijs betere foto's gaat maken. Eens of oneens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.