Expositie prof. mr. Pieter van Vollenhoven

Pieter Dhaeze vrijdag 21 maart 2014

Donderdag 20 maart waren we als EOSzine uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van de foto-expositie van prof. mr. Pieter van Vollenhoven in het Jan van der Togt Museum. In de aanwezigheid van vele vooraanstaande gasten, onder wie Prinses Margriet, heeft de heer van Vollenhoven de expositie zelf geopend met een enthousiaste en inspirerende toespraak.

Natuurfotografie
Met de Veluwe als achtertuin is het niet vreemd dat de collectie vooral bestaat uit natuurfoto’s en die zijn zeker niet onverdienstelijk. De heer van Vollenhoven (1939) heeft in zijn beperkt beschikbare vrije tijd met zijn EOS-camera toch veel bijzondere ontmoetingen weten vast te leggen. Een everzwijn met twee reeën in het halfduister. Een appelvink en een eekhoorn op een voederplaats. Een ringslang die een pad verorberd. Stuk voor stuk beelden die het gevoel voor timing en compositie van de heer van Vollenhoven bevestigen.
.

Maar ook zijn dierenportretten zijn aansprekend en technisch van hoog niveau. Een eekhoorn, die een harde noot kraakt. Een majestueus edelhert in de sneeuw. Een reebok in het hoge gras. Allemaal onderscheidende beelden voor een fotograaf die niet een hele dag in een schuilhut kan vertoeven, maar alleen snel tussen twee afspraken even het bos in kan lopen.

Aan alles is duidelijk dat het hier om een bevlogen fotograaf en natuurliefhebber gaat, die zijn EOS-camera altijd naast zich in de auto heeft liggen en zo zijn drukke werk met zijn gepassioneerde hobby probeert te combineren.

Expositie
De tentoonstelling bestaat uit circa 50 ingelijste foto’s (60x40cm, afgedrukt op een Canon iPF6450) en zes vergrotingen, gelamineerd op dibond (120x80cm, iPF8400, gesponsord door Canon NL i.s.m. GB-lijsten). De beelden vormen zo in de ruime galerie met heldere spots een aansprekend en inspirerend geheel. Zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen, waarbij je dan tevens kunt genieten van de mooie glascollectie van dit museum.

De foto-expositie loopt tot en met 18 mei. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de site van Museum Jam van der Togt (klik hier).

Artikel Fonds Slachtofferhulp: klik hier.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.