Tijdschrift | Natuurfotopassie

Redactie NFP dinsdag 13 mei 2014

Natuurfotopassie is hét tijdschrift waarin natuur en fotografie elkaar ontmoeten.

Natuurfotopassie is een tweemaandelijks magazine van 100 pagina’s dik. Het magazine is geen traditioneel fotoblad; technische testen van camera’s laten we daarom aan anderen over. Wel kunt u leren van de ervaringen van andere fotografen en wordt u geïnspireerd door de prachtige fotografie. Techniek gaan we echter niet helemaal uit de weg, zo staan bij iedere foto de cameragegevens vermeld. Dus ISO waarde, sluitertijd, diafragma en welk objectief er is gebruikt. In de tutorials waarvan er in ieder nummer twee staan, kijken we naar verschillende aspecten van de natuurfotografie, zoals hoe fotografeer je het voorjaar, winter, paddenstoelen voor de lens, stacking of panorama fotografie. Op praktische wijze en met prachtige voorbeelden leert u de fijne kneepjes van de natuurfotografie.

In natuurfotopassie staan ook mooie diepgaande artikelen die de natuur belichten. Veel dichtbij huis en bereikbaar, soms wat verder weg, maar volop inspiratie voor een volgende reis of natuuruitstapje. De ervaren schrijvers zijn zelf natuurliefhebbers die met passie hun onderwerp belichten. Ook laten we kunstenaars aan het woord en in beeld die geïnspireerd worden door de natuur.

Bekende en minder bekende fotografen krijgen de mogelijkheid hun foto’s aan een groot publiek te laten zien. De redactie stelt als eis dat de foto technisch voldoet voor drukwerk en dat het maken van de foto geen verstoring mag hebben veroorzaakt. Zo willen we heel graag verantwoorde natuurfotografie bevorderen en enthousiasmeren.

Natuurfotopassie is gedrukt op hoogwaardig kwalitatief mooi papier, waarop de foto’s prachtig tot zijn recht komen.  En al fotografeert u zelf niet, ook dan is natuurfotopassie  interessant genoeg om te lezen. De winkels waar natuurfotopassie verkocht wordt, ook in België, zijn allemaal te vinden op de website van Natuurfotopassie.nl. Hier kunt u ook terecht voor een abonnement.

Een abonnement kost € 45,- per jaar voor 6 nummers. Voor België is dat € 60,- .
Natuurfotopassie is ook op Facebook actief.

TV-programma

Fotostudio de Jong? Bijzonder. HNTM of ANTM? Ver van mijn bed show. Nee! Er moet een infotainment programma over fotografie op televisie komen (mix 'Eigen Huis&Tuin' en 'Camping life'), wat leuk en inspirerend is en waardoor iédere vrijetijdsfotograaf spelenderwijs betere foto's gaat maken. Eens of oneens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.