Canon PIXMA MG7550

Pieter Dhaeze donderdag 02 oktober 2014

Bij de reviews van fotoprinters staan we nog zelden stil bij de printkwaliteit. Ga je uit van een technisch goede foto en druk je af op merkpapier met originele inkt, dan moet je met een vergrootglas kijken om een printer op een ‘foutje’ te betrappen.

Waarom bespreken we dan nog fotoprinters, zul je zeggen. Voornaamste reden is dat we de printbeleving onder de aandacht van onze lezers willen blijven brengen - niets is mooier dan een mooi afgewerkte fotoafdruk - en dat de mogelijkheden van de printers steeds uitgebreider worden. Bij de review van de nieuwe PIXMA MG7550 multifunctional staan we dan ook vooral stil bij de werking van NFC en het scannen van documenten naar smartphone of tablet via de app PIXMA MAXIFY.

PIXMA MG7550
De PIXMA MG7550 van Canon wijkt in vormgeving niet veel af van zijn voorganger de PIXMA MG7150. Het is een prachtig zachtwit apparaat, dat mede dankzij de slanke vormgeving een pareltje op je bureau is of in het kantoor. Het aantal mogelijkheden is zeer uitgebreid en de MG 7550 doet zijn naam van multifunctional daarmee eer aan. Een korte opsomming.
• Functies: Printen, scannen (PDF, JPEG, TIFF), kopiëren.
• Aansturing: USB, LAN, Wifi, Cloud.
• Document-input/output: computer, geheugenkaart (SD, MS), smartphone/tablet (NFC en PIXMA MAXIFY-app).
• Media: (foto)papier, twee lades, max. A4 aflopend, CD/DVD.
Bovenstaande opsomming houdt in dat je documenten en foto’s onder elke omstandigheid, op elke plaats, op elk moment, met elk apparaat kunt printen, scannen en kopiëren.
Om al deze functionaliteit te kunnen vinden en instellen, verloopt de bediening van de MG7550 via een aanraak lcd-scherm en Smart Touch ‘knoppen’ op de behuizing. Je ziet alleen de touchknoppen die voor een bepaalde taak benodigd zijn. De menu’s zijn overzichtelijk en in keurig Nederlands, dus je bent maar zelden de weg kwijt tijdens het instellen.

Omdat we sinds zijn voorganger weer een jaartje verder zijn is de PIXMA MG7550 uitgerust met NFC en is de PIXMA-app verbeterd en uitgebreid.

CD/DVD USP
Alleen al voor het direct op cd/dvd te kunnen printen zou voor elke fotograaf aanleiding moeten zijn deze printer aan te schaffen. Een mooi bedrukte gepersonaliseerde cd met foto’s heeft bij de klant toch een veel grotere beleving dan een downloadlinkje of een usb-stick.

NFC en PIXMA MAXIFY-app
Sommige draadloze opties vragen even aandacht om goed in te stellen en te gebruiken. Dat geldt niet voor NFC. Zet deze optie aan op de printer en op je telefoon. Start vervolgens de PIXMA MAXIFY-app, kies Foto afdrukken en selecteer een foto. Houd de smartphone nu tegen het NFC-logo op de printer en de afdruk wordt nu automatisch zonder verdere handelingen vlekkeloos afgedrukt. Echt handig (zie clip).
Dat gebruiksgemak geldt ook voor het scannen van papieren documenten of fotoafdrukken naar je smartphone of tablet. Zorg dat printer en smartphone/tablet in dezelfde wifi hangen en leg het document op de scanplaat van de MG7550. Start nu weer de PIXMA MAXIFY-app en kies de optie Scannen. Je kunt desgewenst enkele instellingen aanpassen en als je vervolgens op Scannen tikt, stroomt het document vanzelf digitaal je smartphone of tablet binnen. Een plattegrond, routebeschrijving of gebruiksaanwijzing heb je daarmee altijd snel en toegankelijk bij de hand (zie clip).

Pigment zwart
Hoewel de MG7150 een dye-inkprinter is, heeft ze ook een zwart pigment cartridge (PGI-550PGBK). Deze wordt uitsluitend gebruikt bij het afdrukken van zwart-wit documenten op gewoon papier. Voor zwart-wit fotoprints gebruikt de printer zijn CLI-551BK (zwart) en CLI-551GY (grijs) dye-cartridge.

Samenvatting
Als je aan het werk bent met de PIXMA MG7550, dan vraag je je af ‘wat wil je nog meer’? Want je kunt geen publicatieklus verzinnen of deze multifunctional lost het voor je op. Ze verdient wat ons betreft een plaatsje in de studio van elke ZZP-fotograaf en kan ook thuis bij de vrijetijdsfotograaf veel goede diensten verlenen. Voor de aanschafprijs (€ 160,-) hoef je het niet te laten en als je met originele inkt en papier werkt (geen uitval door misprints) dan zijn ook de gebruikerskosten heel acceptabel.

Meer info en specs: klik hier.
Actuele prijs: klik hier.

Draadloos vanaf tablet (Pro 100) Printen via de Cloud (MG 6350) Printen onderweg (MG 7150)

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.