Persbericht | EOS R100 & RF 28mm f/2.8

Persbericht Canon NL woensdag 24 mei 2023

Amstelveen, 24 mei 2023 – Canon Europe kondigt vandaag de lancering aan van de EOS R100 – de ideale camera voor elk gezinsavontuur! Met de EOS R100 leg je dan ook moeiteloos en in uitstekende kwaliteit speciale momenten vast voor een blijvende herinnering. De camera is gemakkelijk te bedienen, eenvoudig mee te nemen gelet op zijn compacte, lichtgewicht body en biedt een verbluffende beeldkwaliteit – perfect voor opnames onderweg. Tegelijk met de introductie van de camera worden de RF 28mm F2.8 STM, op dit moment het kleinste en lichtste objectief in de Canon RF-serie, en de OC-E4A, een nieuwe off-camera flitssnoer voor de multifunctionele schoen van Canon gelanceerd.

Canon EOS R100_4

Leg het moment vast
De EOS R100 heeft een 24.1 megapixel APS-C sensor die meerdere malen groter is dan die van een smartphone wat een merkbare verbetering in beeld- en videokwaliteit oplevert. Bovendien is de camera uitgerust met de intelligente autofocus van de Canon EOS R range – Dual Pixel CMOS AF met een snelle en nauwkeurige onderwerpdetectie, eye-tracking bij gebruik van de zoeker of het LCD-scherm, bijblijven met de actie en scherpstellen op wat echt belangrijk is. Dankzij continu-opnamen tot 6,5 fps met One Shot AF en 3,5 fps met Continuous AFi helpt de EOS R100 om dat ene speciale moment vast te leggen. De camera levert niet alleen onberispelijke kleuren en indrukwekkende details op, maar geeft gebruikers ook de mogelijkheid om opnamen te maken bij weinig licht en om een prachtig, authentiek bokeh-effect te realiseren waarbij de achtergrond vloeiend wordt verzacht zodat de volle aandacht naar het onderwerp gaat. Met 4K 25p videoii, waarmee de voordelen van het EOS R Systeem naar deze gebruiksvriendelijke (instapmodel) systeemcamera worden gebracht, levert de EOS R100 betere videoprestaties in vergelijking met een smartphone of spiegelreflexcamera. De camera kan ook Full HD video’s opnemen met 60 fps en 120 fps bij een resolutie van 720p, ideaal voor vloeiende slow-motion video's en bijzonder handig als je creatief aan de slag gaat met vakantiebeelden. De betrouwbare Dual Pixel CMOS AF maakt ook gezichtsdetectie en eye-tracking mogelijk bij het opnemen in Full HD.

Persbericht EOS R100 visual

Unlock your potential!
Het draagbare design van de EOS R100 – met een gewicht van slechts 356giii – is kleiner en lichter dan een traditionele spiegelreflexcamera, perfect voor wie onderweg foto's en video's wil maken. De comfortabele greep, de elektronische zoeker, de intuïtieve bediening en de begeleide gebruikersinterface geven gebruikers de juiste tools om zelf als gezinsfotograaf te fungeren, zonder dat ze een professional hoeven te zijn. Dit wordt ondersteund door creative assist, waarmee je eenvoudig de achtergrondonscherpte, helderheid, contrast en kleurbalans kunt aanpassen. Gebruikers kunnen ook experimenteren met een reeks veelzijdige accessoires, zoals innovatieve RF-objectieven, externe microfoons en Speedlite- cameraflitsers, waardoor de creatieve mogelijkheden eindeloos worden. De compatibiliteit met RF- en RF-S lenzen in het bijzonder betekent dat gebruikers hun bereik nog verder kunnen vergroten en creatief aan de slag kunnen met snelle diafragma's.

Beelden in een handomdraai delen
Connectiviteit via Wi-Fi® en always-on Bluetooth®iv stelt gebruikers in staat om naadloos foto's en video's over te zetten naar hun smartphone met de Canon Camera Connect-app om ze direct te delen. Met de app kunnen gebruikers tevens de camera ook op afstand bedienen en de Bluetooth-verbinding maakt eenvoudige bediening met de BR-E1 afstandsbediening of een smartphone mogelijk, perfect voor groepsfoto's en -video’s waar iedereen op staat!

De Canon EOS R100 is verkrijgbaar vanaf juni. De EOS R100 wordt geleverd in een camerakit tezamen met de RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-lens. Deze camerakit krijgt een verkoopadviesprijs van €719 in totaal.

De belangrijkste kenmerken van de EOS R100:
• 24.1 MP APS-C sensor
• Dual Pixel CMOS AF met onderwerpdetectie
• 4K video (crop, 25p)
• Full HD 60 fps en 120 fpsv 720p
• Elektronische zoeker
• Compacte en lichtgewicht body

Introductie van Canon’s kleinste en lichtste RF prime-lens
De RF 28mm F2.8 STM is een uiterst compacte en lichtgewicht full-frame RF pancake-lens. De lens is zorgvuldig ontworpen om een perfecte combinatie te vormen met EOS R-camera's zoals de onlangs gelanceerde EOS R8. De lens past gemakkelijk in elke cameratas of kan simpelweg in plaats van een body- dop worden gebruikt – ideaal voor reis- en straatfotografen! Dankzij de veelzijdige brandpuntsafstand van 28mm en het snelle maximale diafragma van F2.8 is het objectief geschikt voor uiteenlopende opnamescenario's. Het snelle diafragma maakt opnamen bij weinig licht mogelijk en realiseert een geringe scherptediepte voor onscherpe achtergronden, zodat het onderwerp nog beter naar voren komt. De RF 28mm F2.8 STM heeft een gecombineerde regel- en scherpstelring, zodat gebruikers gemakkelijk instellingen kunnen aanpassen en indien nodig snel kunnen overschakelen op handmatig scherpstellen. Bovendien zorgt de STM-motor voor stille autofocus en vloeiende overgangen tussen onderwerpen. Canon’s combinatie van een EOS R-body en een RF-objectief maakt het mogelijk om allerlei correctie- mogelijkheden toe te passen om beginnende fotografen en videografen te helpen, voor een nog betere beeldkwaliteit en voor het mogelijk maken van een kleiner lensdesign. De effectieve plaatsing van drie voorgevormde, asferische lenselementen van kunststof zorgt voor een uitstekend weergavevermogen en een compact formaat, terwijl het aantal elementen tot een minimum beperkt blijft.

Als supercompacte, lichtgewicht en betaalbare lens vormt de RF 28mm F2.8 STM een aanvulling op het assortiment geavanceerde prime-lenzen van Canon voor gebruikers van het EOS R System. Tot dit systeem behoren ook de:

• RF 16mm F2.8 STM
• RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
• RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
• RF 50mm F1.8 STM
• RF 85mm F2 MACRO IS STM

De Canon RF 28mm F2.8 STM is vanaf juli verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €389. De belangrijkste kenmerken van de RF 28mm F2.8 STM:
• Slank en lichtgewicht
• Betaalbaar groothoek prime-objectief
• Veelzijdige 28mm brandpuntsafstand
• Snel maximaal diafragma van F2.8
• Optische kwaliteit en slimme correcties

Nog meer flexibiliteit met Canons nieuwe OC-E4A
De OC-E4A is Canon’s nieuwe off-camera flitssnoer voor de multifunctionele schoen waarmee diverse EOS R System-camera’s zijn uitgerust. Voordeel hiervan is dat nieuwe geavanceerde accessoires uit de buurt van de hotshoe zijn te plaatsen. Dat maakt het mogelijk om multifunctionele accessoires zoals Speedlite-cameraflitsers, off-camera te gebruiken voor de juiste belichting bij verticale opnamen, om schaduwen te voorkomen en rode ogen te verminderen. De OC-E4A kan ook apparaten zoals microfoons van stroom voorzien en is ontworpen om toepassing met de RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE lens mogelijk te maken. Het nieuwe flitssnoer is compatibel met de Canon EOS R3, EOS R6 Mark II, EOS R7, EOS R8, EOS R10, EOS R50 en EOS R5 C.

De OC-E4A is idem verkrijgbaar vanaf juli, voor een verkoopadviesprijs van €219.

Volgende camera

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens

Van welk merk wordt je volgende lens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.