Boek | Speciale fototechnieken

Persbericht Van Duuren Media woensdag 02 september 2015

In het digitale tijdperk is het maken van foto’s met speciale technieken een hot item geworden. Steeds meer fotografen zien de toegevoegde waarde van een panorama, een HDR-beeld of een foto gemaakt met een speciaal filter.

9789059408159-kleinIn dit praktische boek neemt fotograaf Jeroen Jazet u mee langs een aantal veelgebruikte speciale fototechnieken die hij in de dagelijkse praktijk gebruikt. Aan de orde komen:

• 360º panoramafotografie
• Virtuele tours
• Speciale filters
• Light painting
• Lensflare
• HDR-fotografie

Elk onderwerp wordt stapsgewijs uitgelegd vanaf de voorbereidingen tot de opname en afwerking met diverse softwareprogramma’s. Waarom is het nodal point zo belangrijk bij panoramafotografie? Welk panoramastatief kan ik het best gebruiken? Hoe corrigeer ik stitchfouten in PTGui? Hoe voeg ik een hotspot toe aan mijn virtuele tour? Hoe verbeter ik het design van mijn virtuele tour? Welke fysieke filters zijn belangrijk en welke kan ik in Photoshop nabootsen? Hoe fotografeer ik vuurwerk en sterren? Hoe maak ik spectaculaire beelden met behulp van staalwol? Hoe krijg ik zo’n mystieke lensflare in mijn beeld? Hoe maak ik een HDR-foto zonder dat het er kitsch uit ziet?

U kunt na het lezen van dit boek de speciale technieken in uw fotografische gereedschapskist stoppen, om ze daarna met kennis van zaken in de praktijk te gebruiken.

Titel: Panorama’s, HDR, virtuele tours en meer
Auteur(s): Jeroen Jazet
ISBN: 978-90-5940-815-9 (9789059408159)
Uitvoering: Boek, 236 pagina's
Prijs: € 29,95

RAW- of JPEG-archief?

Je fotografeert in RAW en ontwikkelt naar JPEG. Je hebt dus een RAW-archief en een JPEG-archief. Welk van deze twee wil je beslist niet kwijtraken?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.