EISA Awards 2016-2017

door Persbericht Canon NL op maandag 15 augustus 2016

Amstelveen, 15 augustus 2016 – Canon maakt vandaag bekend dat de European Imaging and Sound Association (EISA) aan vier van haar producten awards heeft toegekend. De EOS 80D werd gekozen tot ‘European DSLR Camera 2016-2017’ en de EOS-1D X Mark II ontving de award voor ‘European Professional DSLR Camera 2016-2017’. De EF 35mm f/1.4L II USM en de imagePROGRAF PRO- 1000 ontvingen awards voor respectievelijk ‘European Professional DSLR Lens 2016-2017’ en ‘European Photo Printer 2016-2017’. Deze 2016-awards voor producten die zowel fotografie als print omvatten, weerspiegelen de hoogwaardige en toonaangevende kwaliteit van Canon-producten binnen het gehele imaging ecosystem.

eisa-2016

De producten die in aanmerking komen voor een EISA-award worden gekozen door een jury bestaande uit redacteuren van bijna 50 vooraanstaande bladen in 20 Europese landen. EISA-awards worden toegekend aan producten die de meest geavanceerde technologie combineren met een onderscheidend ontwerp, over de gewenste eigenschappen beschikken en echt meerwaarde voor eindgebruikers bieden. Elk van de winnende producten werd sinds de introductie met enthousiasme ontvangen en de EISA-awards vormen een aanvullend bewijs van de uitstekende kwaliteit en prestaties van deze producten.

“Bij Canon realiseren wij ons dat fotografie niet stopt bij een druk op de ontspanknop en wij streven onverminderd naar het bieden van hoogwaardige producten die zowel beginnende- als professionele fotografen helpen om het beste uit hun foto’s te halen,” zegt Steve Marshall, Product Marketing Director voor de Consumer Imaging Group bij Canon Europe. “Of het nu gaat om het vastleggen, printen, opslaan of delen, elk aspect speelt een rol. En wij zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat de Canon-kwaliteit bij elke stap in dit proces zichtbaar is. De ontvangen awards tonen stuk voor stuk onze betrokkenheid en maken zichtbaar dat wij ons inzetten voor het creëren van baanbrekende producten. Opnieuw zijn we enorm trots met de awards die deze producten van de ervaren EISA-jury ontvingen.”

In de toelichting op de uitreiking van de vier awards schreef de EISA-jury het volgende:

EUROPEAN DSLR CAMERA 2016-2017: Canon EOS 80D
De Canon EOS 80D is meer dan zomaar een SLR. Canon heeft een camera op de markt gebracht die voor zowel foto als video over veel innovatieve functies beschikt. Het belangrijkste kenmerk is Canon’s Dual Pixel CMOS AF dat snel scherpstellen tijdens live view en video mogelijk maakt. Dit wordt ook ondersteund door de nieuwe Power Zoom Adapter PZ-E1 die samenwerkt met de nieuwe EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM kit lens. De AF is bovendien sterk verbeterd en beschikt nu over 45 cross-type sensoren, terwijl het hoge resolutie variangle lcd-scherm een touchscreen-bediening mogelijk maakt. En ter afsluiting: de EOS 80D heeft een toonaangevende beeldkwaliteit.
Lees onze review: klik hier

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR CAMERA 2016-2017: Canon EOS-1DX Mark II
De Canon EOS-1D X Mark II is de snelste DSLR ooit en daarmee het beste gereedschap voor de professionele sportfotograaf. Bewegende onderwerpen worden gefotografeerd met een snelheid van 14 beelden per seconde – een indrukwekkende prestatie die vooral nuttig is bij actiefotografie. Vergeleken met het voorgaande model heeft Canon de beeldkwaliteit bij foto’s verhoogd en ook het AF-systeem verbeterd, met name in die situaties waar lenzen met extenders worden gebruikt. Met 4K-beeldregistratie en snelle autofocus in de live view-modus is ook de videofunctie veel geavanceerder. Alle verbeteringen bij elkaar maken van de robuust uitgevoerde Canon EOS-1D X Mark II een nog betere allround camera dan de voorganger.
Lees onze review: klik hier

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR LENS 2016-2017: Canon EF 35mm f/1.4L II USM
De Canon EF 35mm f/1.4L II USM levert indrukwekkende prestaties: het is de beste 35mm lens op de markt. Zelfs bij f/1.4 is de beeldscherpte onvoorstelbaar hoog, zowel in het midden als langs de randen. Canon gebruikt geavanceerde technologieën zoals Subwavelength Structure Coating (SWC) om de lichtdoorlatendheid te verhogen en invloeden van zowel overstraling als reflecties te minimaliseren. De toevoeging van een uit organisch materiaal vervaardigde Blue Spectrum Refractive (BR) lens zorgt voor een effectieve correctie van de axiale chromatische aberratie die niet met software is te corrigeren. Het negen lamellen tellende diafragma zorgt voor een lensopening die een fraaie achtergrondonscherpte oplevert en een afdichtingsring bij de vatting beschermt de camera tegen vocht en stof.
Lees onze review: klik hier

EUROPEAN PHOTO PRINTER 2016-2017: Canon imagePROGRAF PRO-1000
De Canon imagePROGRAF PRO-1000 is een echte A2-fotoprinter die voor de hoogst mogelijke printkwaliteit gebruik maakt van pigmentinkt en daarmee ook zorgt voor een hoge lichtvastheid (de weerstand tegen verkleuring) en hoge duurzaamheid van de print. De 12 inktcartridges produceren een maximale printresolutie van 2.400 x 1.200 dpi en onder deze cartridges bevinden zich ook matzwart en fotozwart om verspilling van inkt, geld en tijd te voorkomen. De printer ondersteunt printopdrachten afkomstig van een breed scala aan apparaten en biedt connectiviteit via Hi Speed USB 2.0, Wi-Fi, Wi-Fi Pictbridge en Ethernet. De ontwerplijnen van de Canon imagePROGRAF PRO-1000 doen denken aan die van Canon-lenzen.
Lees onze review: klik hier

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.