Persbericht | Videocamera XC15

door Canon Nederland op donderdag 01 september 2016

Amstelveen, 1 september 2016 – Canon kondigt vandaag de introductie aan van de XC15 – een compacte 4K (UHD) en Full HD video camcorder met fotofunctionaliteit en ontworpen voor content creators zoals verslaggevers en onafhankelijke documentaire- of filmmakers. De XC15 is de opvolger van de populaire XC10 en combineert de beste aspecten van de voorganger met nieuwe functies en mogelijkheden, waaronder een microfoonadapter met twee XLRingangen voor professionele audioregistratie, snelle autofocus en een 24p frame rate optie voor filmmakers.

XC15

Veelzijdig in beeldregistratie voor eenvoudige workflowintegratie
De XC15 is de perfecte “B” of “C” camera voor filmproducties, deels dankzij de mogelijkheid om met Canon Log beeldmateriaal vast te leggen met dezelfde indrukwekkende 12 stops (800%) aan dynamisch bereik als in Canon’s EOS C500. De camera kan UHD (3840 x 2160) 4K-beeldmateriaal met 25p of 24p op een interne CFast 2.0™ kaart opslaan met een indrukwekkende snelheid van 305 Mbps, of Full HD op een SD-kaart met maximaal 50 Mbps. De optie voor registratie met 24p, gecombineerd met de mogelijkheid een ‘Look’-instelling te selecteren, is aantrekkelijk voor filmmakers omdat zij eenvoudig in staat zijn beeldmateriaal afkomstig van andere cinemacamera’s te integreren en zo hun workflow sterk te verbeteren. De sluitertijd en sluiterhoek modi bieden aanvullende ondersteuning van de cameraman en zorgen voor een manier van werken die al bekend is.

Afgestemd op wensen van de content creators van nu
Verslaggevers en filmmakers weten dat de geluidskwaliteit net zo belangrijk is als het beeldmateriaal en dit vraagt om een camera met geavanceerde audioopties.Op basis van feedback van XC10-gebruikers van over de hele wereld is de XC15 uitgerust met de MA-400, een microfoonadapter voor professionele audioregistratie via twee XLR-aansluitingen voor zowel gebalanceerde als ongebalanceerde microfoons en line level audio-ingangen.Naast de geluidskwaliteit zal ook de flexibiliteit van de XC15 aantrekkelijk zijn voor verslaggevers: uit 4K (UHD) beeldmateriaal zijn snel digitale foto’s met een resolutie van 8,29 MP te maken voor publicatie in print of online. Voor situaties waar vastlegging van gebeurtenissen het belangrijkste is, heeft de camera een snelle autofocus en biedt de gezichtsdetectiefunctie extra bedieningsgemak tijdens het kiezen van de beeldcompositie.

Meer details vastleggen – zelfs bij weinig licht
Dankzij het grote ISO-bereik van 100 tot 20.000 levert de XC15 indrukwekkende prestaties bij weinig licht en is daarmee ideaal voor opnamen onder moeilijke belichtingscondities zoals interviews in slecht verlichte omgevingen. En het ingebouwde ND-filter helpt wanneer het licht te fel is. De XC15 combineert snelheid met kwaliteit: de camcorder heeft een 1.0 type CMOS-sensor en is voorzien van Canon’s DIGIC DV5-beeldprocessor. De XC15 biedt gebruikers de mogelijkheid hoogwaardige, ruisarme 4K-video met een geringe scherptediepte vast te leggen. De camcorder is uitgerust met een 10x optische zoomlens met Canon’s toonaangevende technologie voor beeldstabilisatie om een breed scala aan scènes vast te leggen, van portretten tot uitgestrekte landschappen.

Lichtgewicht en compact ontwerp – optimaal bedieningscomfort
De compacte afmetingen en het geringe gewicht van de XC15 maken deze camcorder de ideale camera voor het vastleggen van documentaires en nieuwsinterviews – vooral wanneer wordt gewerkt vanuit ongebruikelijke of krappe locaties, zoals het interieur van een auto. Voor optimaal bedieningscomfort heeft de XC15 een ergonomisch ontworpen body met aan de zijkant een roterende handgreep. Het variangle lcd-touchscreen biedt kijkgemak en de loep maakt het eenvoudiger om bij fel licht of op ooghoogte te filmen.

Altijd verbonden
De XC15 heeft ingebouwd dual band Wi-Fi voor Live View en eenvoudige bediening op afstand via een browser of smart device – een must-have in de ‘gereedschapskist’ van elke videograaf.

XC15 – de belangrijkste kenmerken:

  • Professionele 4K- en Full HD-videobeelden
  • Twee professionele XLR-audioaansluitingen
  • Professionele kenmerken en eenvoudige workflowintegratie
  • Onopvallend en uiterst veelzijdig
  • Gebruiksvriendelijk

De XC15 heeft als verkoopadviesprijs €2.749,99 en is beschikbaar vanaf 1 september.

Onze ervaringen met de XC10: klik hier
Productinformatie en specs: volgen

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.