Canon Photo Campus

door Canon NL op woensdag 26 oktober 2016

Canon luidt de laatste maanden van 2016 in met een geweldig tweedaags evenement voor fotografie liefhebbers: de Canon Photo Campus. Tijdens de Canon Photo Campus in Zaandam op 19 en 20 november a.s. tussen 9.30 en 18.00 uur word je geïnformeerd en geïnspireerd door alles wat Canon je biedt op het gebied van fotografie.

VB-Header

Het belooft een geweldig evenement te worden! Er staan diverse activiteiten, lezingen en workshops op het programma; kijk bij het programma voor meer info! Let op: voor workshops en lezingen dien je jezelf te registreren.
Wacht daar niet te lang mee, want vol = vol.

Een entreeticket voor dit evenement kost € 10,- per dag per persoon v.a. 13 jaar. Kinderen van 6 t/m 12 jaar € 5,- en kinderen t/m 5 jaar kunnen gratis naar binnen. Op vertoon van uw entreeticket ontvang je bij het koffie-/theebuffet in de eventarea van Pand 43 een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Per entreeticket kan je maximaal voor 2 workshops inschrijven. Lezingen en foto-opstellingen in de praktijkruimte kan je ongelimiteerd volgen cq fotograferen. (Let op: voor lezingen dien je jezelf wel van te voren aan te melden).

Wij zien je graag op 19 en/of 20 november in het Taets Art & Event Park Zaandam, Hemkade 18 (Hembrugterrein) 1506 PR Amsterdam (Zaandam)! Google Maps 

WORKSHOPS
• Kinderworkshop - Hugo Cohen
De kinderworkshop is bedoeld voor kinderen vanaf 10 t/m 16 jaar. Kinderen mogen met eigen camera komen. Indien je geen eigen camera hebt, zorgen wij voor een leencamera. Thema van deze workshop is herfst. Je mooiste foto kan je later bij de printercorner printen. 

• Low-Light - Berend Janssens
Schilderen met licht

• Natuurfotografie - Steven Ruiter
Tijdens de workshop kunnen de vogels op natuurlijke substraten gefotografeerd worden en ook in de vlucht. De portretten van roofvogels en karakteristieke houdingen zijn fotografisch zeer interessant en de vogels blijven daarbij zeer ontspannen. Het fotograferen van vogels in vlucht is een fantastische manier om je skills op gebied van actiefotografie op een hoger niveau te brengen. Yvo van Lanen is zeer goed ingespeeld om de vogels optimaal te laten vliegen voor een fotosessie. Steven Ruiter zal jullie verder de instructies geven over compositie, camera-instelling en de techniek van de actie fotografie.

• Speedlight - Jip Barth
Leer alles uit de Canon flitsers te halen. In deze workshop leer je hoe het Canon Flits systeem werkt en hoe je het het beste kunt gebruiken.

• Urbexfotografie - Bas Meelker
Urbexfotografie (Urban Exploring) is misschien wel de meest mysterieuze tak van fotografie die je kan bedenken. Het fotograferen van oude, vaak verlaten plaatsen; vaak in zeer mysterieuze sfeer. De Urbex fotograaf zoekt naar aftakeling en verval. Veel (hobby)fotografen vinden urbexfotografie erg interessant, maar zijn er nooit aan begonnen. Voor jou nu een kans om mee te gaan met Bas Meelker! Je blijft op het evenementterrein van Hembrug, een monumentaal industrieterrein daterend uit 1897. Het Hembrugterrein is een voormalige munitiefabriek (origineel staatsbedrijf artillerie-inrichting) middenin de Stelling van Amsterdam. Het gebied is 42,5 hectare groot en was in gebruik tussen 1897 en 2003. Er staan 125 industriële en deels monumentale gebouwen in een mysterieuze en bosrijke omgeving met bijzondere natuur- historische waarden.
Stevig schoeisel is verplicht als je deelneemt aan de workshop. Deze workshop is minder geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn.

PRESENTATIES
• Storytelling: 'Voorbij de grenzen van ons vak' - Ahmet Polat
Hij is een fotograaf die een sterke band heeft met de fotografie tradities maar ook heeft geleerd dat om verder te komen je soms moet breken met het verleden om weer nieuwe tradities op te kunnen bouwen. Tijdens de lezing neemt hij je mee naar zijn zoektocht binnen en buiten het vakgebied om terug te komen bij de kern van het vak, namelijk verhalen vertellen. 

• Streets of the World - Jeroen Swolfs
“Ik wilde weten hoe de wereld er vandaag de dag uitziet”, zegt hij er zelf over. “Waar staan we nu eigenlijk met zijn allen? In hoeverre verschillen we van elkaar, en in hoeverre lijken we op elkaar? Daar was ik benieuwd naar. Naar de mensen van nu. Alle plaatsen die ik heb bezocht hebben wel iets speciaals. Op sommige plekken voelde ik me heel prettig, op andere was ik totaal geschokt. Maar overal kun je verhalen vinden die het waard zijn om te worden verteld. Ik stond telkens opnieuw weer te kijken van de oneindig verschillende wegen die het leven kiest. Al die verschillende gewoontes, vormen, kleuren, religies en omgevingen. Maar daar doorheen zag ik toch steeds ook hetzelfde verhaal, de mooie dingen die mensen altijd blijven doen. Dat is ook de grote gedachte achter Streets of the World: laten zien hoezeer mensen overal ter wereld op elkaar lijken, niet hoezeer ze van elkaar verschillen.”

• Do It Yourself
De Do It Yourself workshops staan de gehele dag voor jou ter beschikking. Je hoeft zich jezelf hier niet speciaal voor in te schrijven. Zo zijn er verschillende opstellingen zoals, Lange lenzen fotografie Food fotografie (Paprika plons), Modeltrein opstelling, Fotopuzzeltocht voor kinderen, Kerstdorpje opstelling, etc. Daarnaast kan je gedurende de dag ook je mooiste foto laten printen in de printercorner.

• Canon Foto Spreekuur door o.a. Pieter Dhaeze
Heb je een kleine vraag over het gebruik van je Canon foto apparatuur? Dan ben je bij het 10 minuten Canon Foto Spreekuur aan het goede adres! Voor dit spreekuur hoef je jezelf niet te registeren.

Pieter Dhaeze is als zelfstandig fotograaf en auteur van fotoboeken, sinds 2009 tevens uitgever van www.eoszine.nl, een educatieve platform voor de enthousiaste Canon EOS-fotograaf. Wekelijks publiceert hij artikelen over fotografie in het algemeen en over camera’s, lenzen en printers van Canon in het bijzonder. Zijn kennis deelt hij graag met de vrijetijdsfotograaf, zodat deze nog mooiere foto’s kan maken.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.