Fotografie in beweging

door Pieter Dhaeze op woensdag 23 november 2016

Sporadisch zie je op televisie of internet een programma of serie over fotografie. Dit najaar is er duidelijk meer aanbod. Niet alleen kunnen we in Nederland elke week genieten van Het Perfecte Plaatje (klik hier), maar ook in het buitenland zitten ze niet stil. Twee kijktips.

tales-by-light

Tales by Light
In samenwerking met National Geographic heeft Canon Australië een Netflix-serie ontwikkeld onder de titel ‘Tales by Light’. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen op Netflix en laat adembenemende foto’s en video zien van zes topfotografen. Ongelooflijk mooi en indrukwekkend. Er staat zelfs een tweede seizoen op stapel van drie afleveringen in 4K. Als je geïnspireerd wilt worden door de wonderen van onze wereld, dan mag je deze serie niet missen.

National Geographic: klik hier
Canon Australië: klik hier
Netflix: klik hier
Trailer seizoen 1 (6 afl.): klik hier
Trailer seizoen 2 (3 afl.): klik hier

TOP Photographer
Ook Canon Amerika timmert in dat opzicht, maar kiest het format van een fotowedstrijd. Samen met AdoramaTV hebben ze de zesdelige YouTube-serie ‘TOP Photographer’ uitgebracht, gepresenteerd door Nigel Barker, pro-fotograaf en jurylid van America’s Next Top Model.

topphotographer

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.