Videotutorial | EOS koppelen met telefoon

door Pieter Dhaeze op woensdag 01 februari 2017

Steeds meer camera’s van Canon, zowel EOS als PowerShot, zijn voorzien van een wifi-optie. Dat geeft je de mogelijkheid om foto’s van de camera direct via je smartphone te delen op de social media en om de camera op afstand te bedienen met het zoekerbeeld (live view) op je telefoon. Je kunt in sommige gevallen zelfs je smartphone als gps-tracker gebruiken (klik hier). Het koppelen van camera en telefoon vraagt de eerste keer even aandacht en in deze workshop leggen we uit waar je op moet letten.

wifi-koppelen

Koppelen
Wat heb je nodig om je telefoon met je camera te verbinden? Natuurlijk een camera met wifi. Een redelijk recente smartphone, bij voorkeur met NFC. En ‘last but not least’ de gratis app Camera Connect van Canon (Google Play en App Store). Zorg voor de meest recente versie.

Je kunt de koppeling op twee manieren uitvoeren: handmatig en automatisch met NFC. We gaan dat hier niet stapsgewijs uitleggen, maar verwijzen je daarvoor graag naar onderstaande videotutorial, waarin we de handmatige methode uitvoeren met een EOS 70D en de automatische koppeling doen met de EOS 80D. De procedure kan iets per cameramodel verschillen, maar het principe is bij alle Canon-camera hetzelfde.

Reset
Ben je al eerder aan het ‘rommelen’ geweest om camera en telefoon met elkaar verbonden te krijgen, begin dan een nieuwe poging door alle bestaande wifi-instellingen te resetten. Veel succes.

youtube-wifi-koppelen

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.