Canon PIXMA TS9050

door Pieter Dhaeze op dinsdag 14 februari 2017

Regelmatig verschijnen er nieuwe printers van Canon en dat zijn vaak multifunctionals. Dus (foto)printen, kopiëren en scannen. En dankzij draadloze communicatie kun je dat doen vanuit - letterlijk - alle uithoeken van de wereld. Deze keer hebben we de nieuwe PIXMA TS9050 in de studio en hoewel deze printer bomvol functionaliteit zit, kijken we specifiek naar de mogelijkheid om vanaf een EOS-camera via wifi direct af te drukken naar deze printer.

PIXMA TS9050 series EUR RED AMBIENT-klein

Uitvoering en mogelijkheden
Canon is niet alleen bezig om de mogelijkheden en gebruikersvriendelijkheid van zijn printers steeds verder uit te breiden, maar ze besteden ook veel aandacht aan het uiterlijk van hun multifunctionals. Het idee hierachter is dat een printer niet weggestopt (en dus vergeten) moet worden onder een bureau, maar aanwezig mag zijn als sierlijk woonaccessoire en te allen tijde paraat is om digitale foto’s - en dus herinneringen - te vereeuwigen op fotopapier. De PIXMA TS9050 is qua design een pareltje. Heel strak, heel compact en in de kleuren zwart/ivoor of zwart/rood past hij in elk interieur.

ts9050-specs

De mogelijkheden met deze printer zijn heel uitgebreid en we verwijzen hiervoor naar de specificaties op de site van Canon (klik hier). Om echter ook al deze mogelijkheden praktisch te benutten, is het niet onverstandig om een beroep te doen op de uitgebreide handleiding van deze printer. Die vind je niet op papier in de doos, maar op een speciale website (klik hier). Neem vooraf even de moeite om hier een bepaalde functie op te zoeken, want de initiële installatie ervan is zonder handleiding niet altijd even vanzelfsprekend.

PIXMA TS9050 series EUR RED FRA Screen LIFESTYLE PIXMA TS9050 series EUR RED FSL Paper Feeding Tray PIXMA TS9050 series EUR WHITE FRA Smartphone LIFESTYLE

Direct Print
In deze bespreking van de PIXMA TS9050 staan we dus even stil bij het direct afdrukken van foto’s op de camera naar een printer. Dit kan zeer van pas komen en van meerwaarde zijn voor event-fotografie. Dus op een beurs, een bedrijfsevenement, een kinderfeestje en zelfs een trouwerij. Bezoekers of deelnemers worden daarbij leuk op de foto gezet en kunnen meteen een tastbare herinnering mee naar huis nemen in de vorm van een hoogwaardige fotoprint. Dat is veel leuker dan een digitaal plaatje op een telefoon en bovendien komt dat printje op de kast te staan of aan een prikbord te hangen, zodat je er elk moment van de dag spontaan van kunt genieten.

CD/DVD-printen
Hoewel de CD/DVD langzaam maar zeker steeds meer in onbruik raakt, zijn er nog momenten dat ze hun toepassing vinden. Wil je zo'n CD/DVD netjes afleveren of archiveren, dan kun je ze met de PIXMA TS9050 direct beprinten. Desgewenst met een foto. Het spreekt voor zich dat je hier wel speciale printbare CD/DVD's voor moet gebruiken. Wil je zien hoe je DVD bedrukt, klik dan hier.

Het is natuurlijk langer mogelijk om direct vanaf een EOS-camera naar een PIXMA-printer te printen. In het begin kon dat alleen door camera en printer met een kabeltje te verbinden. Dat werkt altijd en overal, maar belemmert je bewegingsvrijheid en slagvaardigheid als fotograaf. Sinds de invoering van draadloze wifi netwerken kon dat kabeltje achterwege blijven en werden camera en printer verbonden via het algemeen aanwezige draadloze wifi-netwerk. Je hebt dan al veel meer vrijheidsgraden, maar krijg je met de apparaten geen toegang of ontbreekt een wifi-netwerk, dan was draadloos printen helaas niet mogelijk. De komst van de PIXMA TS9050 geeft nu de ultieme draadloze vrijheid, omdat deze printer een eigen wifi-hotspot kan opzetten met een bereik van circa 10 meter. Waar je ook bent, je verbindt je EOS-camera (met wifi) met deze printer-wifi-spot en je kunt snel en probleemloos je foto’s (JPEG) van je EOS-camera op een fotopapier afdrukken. Hoe dit precies in zijn werk gaat, laten we zien in onderstaande clip.

youtube_ts9050-80D

Samenvatting
De PIXMA TS9050 is een alleskunnende multifunctional met een hoog ‘beauty’-gehalte. Ze is een pronkstuk in elk interieur. Als eenmaal alle functies zijn geconfigureerd kun je het zo gek niet verzinnen voor wat betreft locatie of apparaat of je kunt er wel vandaan printen. Dus niet alleen via SD-kaart of computer, maar ook telefoon/tablet en camera en zelfs vanuit je social media en de cloud. Als je dat combineert met de nodige creativiteit, dan zul je met deze printer veel jaloerse blikken van familie en vrienden krijgen.

Meer productinformatie: klik hier.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.