Vakantie met EOS M6 en EF-M 18-150mm

door pjcdhaeze op zondag 18 juni 2017

Voor veel mensen is de zomervakantie iets om naar uit te zien na een jaar hard werken. Zo ook voor ondergetekende. Even geen artikelen of boeken schrijven. Even geen educatieve foto’s maken, maar gewoon fotograferen ‘voor de lol’. Hoewel dat laatste natuurlijk niet helemaal waar is. Volgens mij denk ik altijd toch onbewust na bij iedere foto die ik neem; of ik nu een koe in een Hollandse wei voor de lens heb of een olifant tijdens een safari. Ook denk ik altijd na met welk fotogereedschap ik op stap ga; zeker als ik op vakantie ga en andere natuur en mensen zie dan in mijn achtertuin. Nadat ik in 2015 mijn EOS-systeem thuisgelaten heb (maar wel een PowerShot G7X: klik hier en hier) en in 2016 geen RAW geschoten heb (met een PowerShot SX720: klik hier en hier), is het dit jaar tijd voor weer een andere uitdaging en dat is dat ik alleen maar een EOS M6 meeneem met een EF-M 18-150mm.

'Test'-foto 

‘Alleen maar’ is natuurlijk overdreven, want de EOS M6 is met deze all-round lens een prima stukje gereedschap, waarmee je elk onderwerp de baas bent. Maar toch het idee dat je geen lichtsterke lens bij hebt, geen echte macrolens of een super groothoek, is best ‘spannend’.

Groot voordeel van de EOS M6 is dat je EOS 800D-kwaliteit in de hand hebt, maar dan ik een veel kleinere ‘verpakking’. Deze week heb ik even proefgedraaid tijdens mijn gebruikelijke avondwandelingetje en twee bekenden die ik onderweg tegenkwam, merkten allebei ongevraagd op dat ik zo een leuke kleine camera bij me had. En ze hadden gelijk, want met een setje dat net zo zwaar is als enkel een EF 100mm 2.8L IS (ca. 650 gram), is de EOS M6 een relatief onopvallende wandel- en reisgenoot.

De enige spanning die ik met deze spiegelloze camera heb, is de bedrijfsduur van de accu (neem reserve mee) en de snelheid van de autofocus. Dat laatste zou geen probleem moeten zijn, want ik ben zeer te spreken over de Dual Pixel AF-technologie. Of mijn twijfel bewaarheid wordt, zal blijken tijdens de vakantie. Kom ik met de foto’s thuis die ik voor ogen heb en mis ik geen moment, omdat de autofocus altijd snel houvast vindt? Deze zomer doe ik verslag van mijn bevindingen en zul je weten of de EOS M6 met de EF-M 18-150mm voor mij de ideale reiscamera is. En dus misschien ook wel voor jou?

Pieter Dhaeze
Juni 2017

Welke camera neem jij dit jaar mee op vakantie? Laat het ons hieronder weten of doe mee aan de poll hiernaast.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.