Summer Storytelling

door Persbericht Canon op maandag 07 augustus 2017

CANON’S ‘SUMMER STORYTELLER’ UITVERKOZEN OM WERELD OVER TE REIZEN
Zoë Kravitz kiest Lília Sofia Pereira Aleixo Lobão uit Portugal als winnaar om 365 dagen de zomer achterna te reizen

‘s-Hertogenbosch, 2 augustus 2017 – Na een lange zoektocht in Europa heeft Canon een winnende ‘Storyteller’ uitverkoren om een jaar lang de wereld af te reizen. Lília Sofia Pereira Aleixo Lobão (34) uit Portugal is uit meer dan 16.000 andere kandidaten gekozen en kan aan de reis van haar leven beginnen. De winnende foto - beoordeeld door actrice, musicus en storyteller Zoë Kravitz - is een uniek en inspirerend verhaal. Kravitz was diep geraakt door de foto. "Ik heb deze foto gekozen, omdat het mijn nieuwsgierigheid opwekte. Ik wilde meer weten over dit moment en het verhaal dat erachter zit. Het is een eenvoudig, oprecht en fascinerend verhaal. "

Lília Lobão - @lilialobao-small

De foto vertelt het verhaal van een inwoner van het kleine Portugese dorp Avieiros, gelegen aan de rivier de Taag tijdens een reis die Lília ondernam om de lokale cultuur te verbeelden. Lília volgde op dat moment een fotografiecursus. Avieiros bestaat uit houten huizen die gebouwd zijn op palen om de nomadische gemeenschap die leeft van de visvangst te beschermen tegen overstromingen. Lília ging volledig op in deze gemeenschap, doordat de bewoners haar in hun huizen verwelkomden en haar vertelden over hun tradities, familieleven en geschiedenis. Zij kreeg alle ruimte om hun levens, verhalen en bijzondere momenten vast te leggen.

365 Days of Summer Winner Announcement

In een omschrijving waarmee zij de levens van de mensen in Avieiros probeert te omschrijven, schrijft Lília in haar winnende Instagram-onderschrift: “Reizen staat in het teken van het leren kennen van nieuwe culturen, mensen, hun ervaringen, gewoonten, kleuren, geuren en licht... leg deze momenten vast en beleef ze!”
Kravitz: “Hoewel deze wedstrijd nu voorbij is, hoop ik dat het mensen in alle delen van de wereld heeft geïnspireerd om herinneringen en bijzondere verhalen te creëren en vast te leggen.”

Lília krijgt nu de mogelijkheid om tijdens een wereldreis een jaar lang op zoek te gaan naar 365 nieuwe zomerverhalen. Tijdens dit bijzondere avontuur zal zij haar kwaliteiten als storyteller op Instagram gebruiken om de wereld te inspireren. “Ik heb nog niet besloten waar mijn reis me naar toe zal brengen, maar ik ben er zeker van dat ik wil kennismaken met veel verschillende culturen en elk speciaal moment wil vastleggen”, vertelt Lília.
 
Het startsein voor de wedstrijd is in mei 2017 gegeven als reactie op een ontwikkeling waarin meer foto’s dan verhalen worden gedeeld. Canon roept mensen op om de kunst van storytelling in ere te herstellen. De zoektocht naar een Canon Storyteller is dan ook onderdeel van haar nieuwe merkcampagne ‘Live For The Story’ die mensen aanmoedigt om speciale herinneringen te vinden in alle momenten van het leven, ongeacht waar ze zijn of wat ze doen. Kandidaten konden meedoen door hun meest bijzondere zomerverhaal via Instagram te delen met een omschrijving van het verhaal erachter (in maximaal 50 woorden), het mentionen van @CanonNederland en het gebruik van #LiveForTheStory. Deze aanmeldingen zijn beoordeeld door Zoë Kravitz op basis van een aantal criteria, zoals de kracht van storytelling, de visuele aantrekkelijkheid, originaliteit en inspirerende kenmerken.

Lília’s verhaal stak boven de aanmeldingen uit, maar er waren talrijke andere indrukwekkende verhalen die deel uitmaakten van de wedstrijd. Een overzicht van de verhalen die een plaats op de shortlist veroverden:

@gaia_pitahaya’s: foto onderaan een waterval van een man die stof en vuil van zich afwast
@oakie_doke’s: beeld van een zwaan die op de kano van een man landt
@urbex_vorarlberg’s: foto van een man die alleen met zijn mobiele telefoon in de hand zit, wat de vraag oproept of we zijn verloren in een digitale wereld
@gesalud’s: foto van een lezende man op een markt, met als onderliggende vraag of boeken een uitstervende kunstvorm zijn
@iromanenkova’s: beeld van een man die boven het water lijkt te zweven met hete luchtballonnen en een boot op de achtergrond

Volg de wereldreis van Lília en doe inspiratie op over storytelling: @CanonNederland.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.