Poll | Gebruik van wifi op EOS

door Pieter Dhaeze op woensdag 31 januari 2018

Sinds 2012 (EOS 6D) beschikken EOS-camera's over ingebouwde wifi. Handig als afstandsbediening, voor remote shooting, voor foto's terugzien op je telefoon en het delen van foto's op internet. Je kunt er zelfs draadloos mee printen. Maar wordt het onder onze lezers wel veel gebruikt. Onze poll geeft antwoord.

Gebruik jij de wifi in je EOS?
Hierop hebben we 346 reacties gehad. Dat is een redelijke opkomst en voldoende om maatgevend te zijn voor het gebruik van wifi onder de doelgroep van de vrijetijdsfotograaf.

poll-wifiHet resultaat van dit onderzoekje is toch vrij verrassend, want bij 1/3 van de deelnemers heeft zelfs geen wifi in hun EOS. Dat zijn dan 'oudere' camera's of camera's in het hogere segment.
De resterende 232 (=346-112) fotografen hebben dus wel een camera met wifi en daarvan zijn er 95 (41%) die er geen bruik van maken. Blijkbaar kun je ook prima foto's maken zonder dat je je EOS via Camera Connect koppelt aan je telefoon.

Er is een groepje van 62 fotografen (27%), die alle mogelijkheden van wifi gebruikt en we zijn benieuwd voor welke taken dat het geval is. In een volgende poll zullen we dat nog eens verder uitpluizen.

Tot die tijd roepen we iedere EOS-fotograaf met wifi in zijn camera op om toch eens te aan de slag te gaan met live view remote shooting van je telefoon. Ideaal voor productfotografie, macro of vogelfotografie: http://www.eoszine.nl/473835/EOS-70D-Nestkastje-en-EOS-Remote.html

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.