Persbericht | Speedlite 470EX AI

door Persbericht Canon NL op maandag 26 februari 2018

Amstelveen, 26 februari 2018 – Canon Europe introduceert vandaag de eerste flitser die is uitgerust met AI Bounce – een nieuwe Auto Intelligent (AI) functie. Deze nieuwe, revolutionaire technologie berekent en verplaatst automatisch de positie van de flitskop om met een optimale belichting superieure opnamen te maken. De Canon Speedlite 470EX-AI is een must voor fotografen van alle niveaus - van fotoliefhebbers die ontdekken hoe ze met een flitser kunnen werken tot professionals die direct het juiste resultaat willen bereiken.

Speedlite 470EX AI

De gerenommeerde portret, lifestyle en bruidsfotograaf Jo Thorne gebruikte de flitser tijdens de ontwikkelfase. In een commentaar op haar ervaringen zegt ze: “Ik heb de Speedlite 470EX-AI onlangs tijdens verschillende opdrachten gebruikt en de resultaten waren uitzonderlijk goed – veel beter dan ik had verwacht. Omdat de Speedlite 470EX-AI eenvoudig is in te stellen, was ik in staat om meer actiemomenten vast te leggen, waardoor minder tijd voor nabewerkingen nodig was en ik een overvloed aan opnamen had om uit te kiezen. Het gebruik van deze flitser heeft mijn liefde voor licht versterkt, iets dat een opname een enorme meerwaarde kan geven.”

Revolutionaire flitsinnovatie – AI Bounce
De AI Bounce-functie automatiseert bounce-fotografie binnen de flitser. Deze nooit eerder geziene innovatie maakt gebruik van een testflits om de perfecte hoek voor een natuurlijke, flatterende belichting te berekenen, terwijl de gemotoriseerde flitskop automatisch in de optimale stand wordt gebracht voor een perfecte belichting van het onderwerp. De Auto-modus[i] zorgt bij elke nieuwe opname voor een nauwkeurige aanpassing van de flitskop en maakt zo een einde aan ongewenste complicaties tijdens de fotosessie. Er gaat ook geen tijd verloren aan het beoordelen van de opname en het handmatig aanpassen van de flitskop. Met als resultaat dat de fotografen van alle niveaus de flitser snel en vol vertrouwen kunnen gebruiken met daarbij bovendien de zekerheid dat de Speedlite 470EX-AI kan helpen om telkens weer mooie opnamen te maken.

BEKIJK DEZE CLIP VAN DPREVIEW!!!

De Semiautomatische modus biedt gebruikers met meer ervaring in flitsfotografie de mogelijkheid om de flitshoek in te stellen voor verschillende opnamescenario’s. De Speedlite 470EX-AI past de flitskop vervolgens automatisch aan voor de verschillende camera-standen. Deze innovatieve technologie stelt fotografen in staat hun creativiteit bij flitsbelichting te vergroten en zorgt bij elke opname voor een consistente kwaliteit. Dit is essentieel voor portretfotografen die regelmatig wisselen tussen verticale en horizontale standen van de camera.

Krachtig en betrouwbaar
De Speedlite 470EX-AI beschikt over het vermogen en de betrouwbaarheid van Canon’s flitstechnologie om binnen uiteenlopende belichtingsscenario’s een ongekende belichtingskwaliteit te bieden. Deze revolutionaire flitser heeft een richtgetal van 47 m[ii] om over grotere afstanden een duidelijke belichting te garanderen; ideaal voor fotografie in grotere ruimten of bij complexe opnamescenario’s waar alle onderwerpen perfect dienen te worden gefotografeerd. Het indrukwekkende bereik van de kop – van 24mm tot 105mm - en 14mm met de ingebouwde adapter, zorgt voor een flitsverdeling die krachtig genoeg is om ook met groothoeklenzen fraai belichte onderwerpen vast te leggen. Dit is een bijzonder aantrekkelijke eigenschap voor bruidsfotografen die vaak groepsfoto’s moeten maken.

Zelfs de meest spontane momenten kunnen worden vastgelegd met een natuurlijk ogende belichting, want met 4 AA/LR6-batterijen laadt de Speedlite 470EX-AI snel en stil binnen 5,5 seconde tot het volledige vermogen – met oplaadbare NiMH-batterijen duurt dit slechts 3,5 seconden. Dit is perfect voor opeenvolgende opnamen, zoals tijdens bruiloften of feesten. De Speedlite 470EX-AI heeft een hi-speed syncfunctie waarmee de flitser gebruikt kan worden met een kortere sluitertijd dan normaal. Dit is vooral handig bij actieopnamen of voor een donkere of wazige achtergrond waarbij het onderwerp extra duidelijk naar voren komt.

Vergroot zowel de creativiteit als controle
Door de flitskop 180 graden naar links of naar rechts te draaien, plus 120 graden naar boven, maakt de AI Bounce-functie het voor fotografen mogelijk om zich aan verschillende omgevingen aan te passen en ongewenste schaduwpartijen te voorkomen. De bounce-adapter kan op de Speedlite 470EX-AI worden bevestigd om voor een zachtere belichting te zorgen, waardoor prachtige portretfoto’s zijn te maken. Met deze mate van controle over de flitser kunnen fotografen zich volledig richten op het maken van hoogwaardige, goed belichte opnamen die steeds opnieuw ongeëvenaarde resultaten opleveren.

Met 19 gebruikersfuncties biedt de Speedlite 470EX-AI volledige creatieve controle - de fotograaf kan de instellingen personaliseren om schitterende, unieke opnamen te maken. Met de wireless optische ontvanger kan de flitser worden gebruikt op afstanden tot 10 meter van de camera. Met een camera met ingebouwde Speedlite zendfunctie of een Speedlite met optische zender kunnen de creatieve opnamemogelijkheden verder worden vergroot door het experimenteren met verschillende belichtingsscenario’s. Dit is ideaal voor fotografen die een eigen belichtingsstijl willen ontwikkelen en creëren. Het dot-matrix lcd-scherm biedt een intuïtieve interface die fotografen helpt om eenvoudig door de flitsinstellingen te navigeren en via prioriteitsinstellingen te selecteren hoe diffuus of geconcentreerd het licht dient te zijn. De sneltoetsen en het programmawieltje bieden snel toegang tot de instellingen.

De Canon Speedlite 470EX-AI is vanaf april 2018 verkrijgbaar en heeft de adviesprijs van € 509,99.

De belangrijkste kenmerken:

  • AI Bounce met Vol-automatische en Semi-automatische modi
  • Richtgetal 47 (m, ISO 100)
  • Breed flitsbereik 24 t/m 105mm
  • Wireless optische ontvanger
  • Groot lcd en intuïtieve gebruikersinterface

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.