Tipa Awards 2018

door Persbericht Canon Nederland op donderdag 19 april 2018

Amstelveen, 19 april 2018 — Canon Europe maakt vandaag bekend dat de onderneming zes onderscheidingen heeft gekregen van de Technical Image Press Association (TIPA). Deze organisatie vertegenwoordigt 30 vaktijdschriften in 15 landen verspreid over vijf continenten en is een van ’s werelds toonaangevende foto- en persorganisaties. Canon werd door TIPA in 1991 voor het eerst onderscheiden en 2018 is het vierentwintigste jaar dat Canon wordt erkend voor haar technische innovaties in de fotowereld. De prestigieuze jury komt jaarlijks bijeen om de nieuwste imagingproducten te beoordelen en te bespreken aan de hand van een reeks criteria, waaronder innovatie, het gebruik van geavanceerde technologieën, design en algemene productkwaliteit, om de allerbeste producten in de branche te selecteren en te onderscheiden.

Dit jaar zijn vier Canon-camera’s, één lens en een geavanceerde flitser erkend als toonaangevend omdat ze voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de technische mogelijkheden bij het maken en produceren van foto’s en video’s door alle typen gebruikers.

tipa2018

De volgende Canon-producten ontvingen een TIPA-onderscheiding:
• Best DSLR Enthusiast: Canon EOS 200D (onze review)
• Best Full-Frame DSLR Expert: Canon EOS 6D Mark II (onze review)
• Best Mirrorless CSC Enthusiast: Canon EOS M50 (onze review)
• Best Professional Compact Camera: Canon PowerShot G1X Mark III (onze review)
• Best Photo Innovation: Canon Speedlite 470EX-AI (review volgt)
• Best DSLR Prime Lens: Canon EF 85mm f/1.4L IS USM (onze review)

Lee Bonniface, marketing director bij Canon Europe, zegt: “Wij zijn ontzettend trots dat we zes TIPA-awards hebben ontvangen. Deze wereldwijde erkenning benadrukt Canon’s voortdurende inzet bij het creëren van producten van de hoogste kwaliteit die toonaangevend zijn voor deze sector, om zo te voldoen aan de verwachtingen, interesses en technische mogelijkheden van onze gebruikers. Ons doel is om voortdurend nieuwe en innovatieve producten te ontwikkelen waarop fotografen en videografen over de hele wereld kunnen vertrouwen, zodat ze onvergetelijke verhalen blijven vertellen en vastleggen.”

De TIPA-jury geeft de volgende toelichting op haar keuze om deze Canon-producten te onderscheiden:

Best DSLR Enthusiast: Canon EOS 200D
Wanneer de afmetingen een doorslaggevende factor vormen bij het kiezen van een camera met verwisselbare lens, dan geeft de Canon EOS 200D concurrerende systeemcamera’s weinig kans. Deze zeer betaalbare en ultracompacte DSLR – verkrijgbaar in kituitvoering met een EF-S 18-55mm lens – heeft een verbeterde 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor met Dual Pixel CMOS AF. De EOS 200D is uitgerust met zowel een optische zoeker als een 3-inch variangle lcd-touchscreen. Deze camera maakt opnamen met 5 fps mogelijk, heeft een 9-punts AF-systeem en een pop-up flitser (plus hotshoe). De ingebouwde Wi-Fi-, NFC- en Bluetooth-functionaliteit maken het delen via social media eenvoudig. Naast zowel JPEG als RAW voor foto-opnamen en 1080/60p video biedt de camera een scala aan AF, belichting, scène en auto-bracketing modi.

Best Full-Frame DSLR Expert: Canon EOS 6D Mark II
De full-frame EOS 6D Mark II is een volledig uitgeruste DSLR voor zowel liefhebbers als professionals die op zoek zijn naar een tweede compacte, lichtgewicht camera. De geheel nieuwe 26,2 Megapixel -sensor met Dual Pixel CMOS AF-technologie helpt AF tijdens live weergave en vastleggen van video’s. De camera heeft een standaard ISO-bereik van 100-40.000 en tot ISO 25.600 bij het maken van full-HD 60p video. Dit model legt beelden vast met 6,5 fps bij gebruik van de optische zoeker en 4 fps bij gebruik van het 3-inch, scharnierend variangle lcd-touchscreen. De EOS 6D Mark II beschikt over verschillende connectiviteitsopties, met Wi-Fi, NFC en Bluetooth, en heeft ook een ingebouwde gps. Dankzij de 45 cross-type AF-punten en de optische zoeker gaat het scherpstellen snel en betrouwbaar.

Best Mirrorless CSC Enthusiast: Canon EOS M50
4K-video bij een instapmodel camera die wordt gekenmerkt als een eenvoudige overstap van een smartphone naar een real live-camera met alle creatieve foto- en videomogelijkheden die dit met zich meebrengt. De Canon EOS M50 beschikt over een 24,1 Megapixel APS-C CMOS-sensor, een verbeterde Dual Pixel CMOS AF en een ingebouwde EVF. De M50 levert beelden van hoge kwaliteit bij weinig omgevingslicht en kan naast 4K-video ook HD met 120p opnemen. De body is klein en licht en voorzien van een variangle lcd-touchscreen. Wanneer het gaat om delen en connectiviteit – een belangrijke stimulans om over te stappen vanaf smartphonefotografie - biedt de EOS M50 keuze uit Wi-Fi, NFC en Bluetooth, plus de mogelijkheid om real live-opnamen automatisch te verzenden naar een smartphone.

Best Professional Compact Camera: Canon PowerShot G1X Mark III
Een compact model voor zowel professionals, liefhebbers als ervaren fotografen die op zoek zijn naar een “tweede camera” die voldoet aan hun kwaliteitsverwachtingen en dankzij het geringe gewicht en de draagbare uitvoering perfect is voor op reis. De G1X Mark III voldoet aan deze criteria met een 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor met Dual Pixel CMOS AF, een 3-inch variangle lcd-touchscreen, een 2,36 miljoen dots OLED EVF, Full HD-video, optische beeldstabilisatie en een geïntegreerde 24-72mm (equivalente) lens. De camera levert beelden met 7 fps, heeft een ISO-bereik van 100-25.600 en is zowel stof- als vochtbestendig. De USB-oplaadmogelijkheid voegt nog een extra comfortfactor toe voor fotografen die onderweg zijn.

Best Photo Innovation: Canon Speedlite 470EX-AI
De Canon Speedlite 470EX-AI kan automatisch draaien en kantelen om een optimale hoek voor indirecte belichting bij portretfotografie te creëren. Dit door eerst met behulp van een voorflits de afstand tussen de flitser en het onderwerp te bepalen en daarna de afstand tot het plafond, om tot slot de juiste bouncehoek in te stellen. Deze verandering van flitshoek past zich aan bij een verticale of horizontale stand van de camera en krijgt AF-ondersteuning met brandpuntsafstanden van 14mm en 24mm tot 105mm. Al met al is deze Speedlite een belangrijke stap voorwaarts om beginnende fotografen te helpen betere resultaten te bereiken en kan als extra hulpmiddel ook worden ingezet door bruids- en eventfotografen.

Best DSLR Prime Lens: Canon EF85mm f/1.4L IS USM
Een lichtsterke, veelzijdige professionele lens met beeldstabilisatie, ideaal voor portretfotografie in de studio of op locatie, voor spontane opnamen en natuurfotografie. De EF 85mm f/1.4L is Canon’s eerste 85mm short prime lens in de L-serie met beeldstabilisatie voor 4-stops compensatie, waardoor het met de hand vastleggen van beelden in omgevingen met weinig licht mogelijk wordt. Deze stof- en waterbestendige lens heeft dankzij 9 lamellen een rond diafragma voor fraaie bokeh-effecten, vooral bij gebruik van de minimale scherpstelafstand van 0,85 m (2,79 ft) bij grote diafragma’s. AF is snel en gevoelig dankzij de “Ring USM”-technologie en scherpstelling met de achterste groep. De lens bestaat uit 14 elementen in 10 groepen en levert een rand-tot-rand-scherpte die wordt ondersteund door een asferische ‘moulded’lens van gemodelleerd glas en Canon’s anti-reflectie coatingtechnologie.

De uitreiking van de TIPA World Awards 2018 vindt plaats op woensdag 26 september 2018 op de Photokina in Keulen, Duitsland.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.