Kennismaking Mart Smit

door pjcdhaeze op vrijdag 04 maart 2011

Hoi. Ik ben Mart Smit (1991), ik woon in Lutjewinkel. Ja, dat ligt in Nederland! Vlakbij Schagen in de Noord-Hollandse provincie. Ik ben daar vrijwel alleen in het weekend, doordeweeks studeer ik in Velp. Ik volg de opleiding Eco & Wildlife van de MBO school Helicon. Hiermee hoop ik mijn kennis van de natuur te verbreden en mijn netwerk te vergroten.

Dit is inmiddels mijn vierde en laatste jaar. Dus ben ik op zoek naar een vervolgopleiding (wat nog aardig lastig is). Met een schuin oog kijk ik dan natuurlijk ook naar mijn camera. Mijn doel is toch om daar meer mee te gaan doen en uiteindelijk mijn beroep te kunnen maken met mijn camera in de natuur.

Ik fotografeer al aardig lang, het is me met de paplepel ingegoten. Samen met mijn vader Jan Smit ging ik (en ga ik) vaak met de camera op stap. Niet alleen in Nederland, maar veelal ook over de grenzen. Al kamperend hebben we veel reizen gemaakt; naar Zweden voor een reportage van de wilde zwaan, naar Finland om de Europese bruine beer te zien én te fotografen. Met een aantal foto's was ik succesvol in internationale fotowedstrijden zoals "Wildlife Photographer of the Year" in Engeland en de "Glanzlichter" in Duitsland. Ik zat nog in de jeugdcategorieën waar de concurrentie wat minder was als bij de volwassenen. Nu ik bij deze categorie behoor is het toch wel lastig om je er tussen te wringen. Er worden zoveel mooie foto's gemaakt dat het bijna een loterij wordt wie er in de prijzen valt. Bij de IWP (International Wildbird Photographer) is het me dan toch gelukt. Ik heb daar met een foto van een vliegende wilde zwaan de overall prijs gewonnen.
Samen met mijn vader heb ik een bedrijfje, "Smit in Beeld" we verzorgen vooral workshops en lezingen www.smitinbeeld.nl/. Voor de verkoop van foto's ben ik aangesloten bij stockbureau Foto Natura www.fotonatura.com.

Belangrijk is het constant bedenken van nieuwe projecten, onderwerpen of hot items om te fotograferen, maar NOG belangrijker is het plezier er in hebben en het beleven van de natuur. Dat staat bij mij altijd bovenaan! En dat zal ik proberen met mijn blogs over te brengen.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.