Kennismaking Tony Vingerhoets

door tvingerhoets op woensdag 16 maart 2011

Na een decennialange loopbaan als art director heb ik Nederland zes jaar geleden verruild voor China. Toen ik begon te reizen door China raakte is dusdanig verwonderd van dit prachtige, kleurrijke land dat ik dat wilde visualiseren. En zo raakte ik opnieuw verslingerd aan fotografie. Want fotografie was tijdens m'n Kunstacademietijd eigenlijk al m'n passie; ik ben dus weer terug bij m'n roots zou je kunnen zeggen. Momenteel woon en werk ik in Beijing, de hoofdstad van China.

In China fotografeer ik in opdracht: architectuur, interieur en soms ook fashion. Men kent mij ook wel vanwege m'n China street photography. Street is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. Mijn defnitie ervan is "Het fotograferen van alledaagse onderwerpen waarbij ik mijn verwondering voor de vaak onzichtbare schoonheid van de eenvoud en echtheid van mensen tot uiting wil brengen". Het is bepaald geen gemakkelijke tak van sport want je moet scherp leren observeren en ook snel handelen om gebeurtenissen vast te leggen; je krijgt meestal geen tweede kans.
Fotografie is een fantastich medium dat zich razendsnel ontwikkelt door de alsmaar voortschrijdende techniek. Naast het fotograferen is de nabewerking een essentieel aspect om een hoge beeldkwaliteit te bereiken. En met moderne software is de sky the limit. Maar in mijn optiek ligt daar niet de essentie; zelfs niet bij de fotoapparatuur. Nee, alles begint bij de manier waarop je de wereld inkijkt, observeert. Wil je echt een goede fotograaf worden dan moet je als het ware opnieuw leren kijken. De tweede stap is om datgene wat je gaat zien ook daadwerkelijk te vertalen naar foto's.
Enin, de komende tijd zullen er op deze website regelmatig blogs van mij verschijnen waarmee ik jullie een inkijk wil geven in China. Het lijkt me interessant om iets te zien van het alledaagse leven in China. De ene keer kan dat een Boeddhistische tempel zijn in Chengdu, Ijssculpturen in het Noordelijke Harbin of hutongs in Beijing; eeuwenoude smalle steegjes. Onderwerpen zijn er te over. Het selecteren van de bijgaande foto's was een lastige zaak omdat ik moet kiezen uit zo'n 7.500 foto's. Maar de komende tijd zullen jullie daarvan meer gaan zien en ik hoop dat het mag inspireren!

www.tonyvphoto.com


Mijn Canon gear:
 Canon 5DII + battery grip
 Canon 40D + battery grip (back up)
 EF 17-40 f/4L
 EF 24-70 f/2.8L
 EF 50 f/1.4
 EF 100 f/2.8 Macro
 EF 135 f/2L
 EF 200 f/2.8L


Tony Vingerhoets
31-12-1955

 

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.