Kennismaking Maura Klumper

door mklumper op woensdag 16 maart 2011

Ik fotografeer niet wat ik zie, ik fotografeer wat ik voel. Met deze woorden (van de Franse natuurfotograaf Vincent Munier) wil ik me graag voorstellen.
Mijn naam is Maura Klumper (Amsterdam, 1956). Sinds tien jaar verwoed fotograaf, actief in alle disciplines, maar het meest in macrofotografie van de natuur. Wat mij daarin fascineert is het onthullen van de schoonheid in kleine onderwerpen die anderen over het hoofd zien. Ook experimentele fotografie vind ik erg boeiend, lekker creatief bezig zijn en het beeld wat al vorm heeft gekregen in mijn hoofd proberen vast te leggen met de camera.


Inspiratie komt zomaar spontaan op, door bezig te zijn met fotograferen. Ik hou ervan om me vast te bijten in één onderwerp en dat steeds verder te ontwikkelen. Als ik dat voor mijzelf bereikt heb ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Bijna 10 jaar geleden ben ik gestart met een Canon ixus. Op dit moment werk ik met een Canon 7D. Een groot voordeel van deze camera is dat hij over live view beschikt, wat met name voor macrofotografie erg handig is. Je hebt de mogelijkheid om de beelden in het display 5 of 10 keer te vergroten waardoor je nauwkeuriger scherp kan stellen.
Ik gebruik diverse objectieven, o.a. de 100 mm van Canon met tussenringen, maar ook de 150 mm van Sigma behoort tot mijn favorieten. Sinds 2004 ben ik actief lid van de Fotoclub Almere en in 2007 ben ik toegetreden tot Camera Natura, de landelijke gespreksgroep van de Fotobond, die 4 keer per jaar samenkomt.

Mijn streven is een herkenbaar handschrift te ontwikkelen in de fotografie, en daarom ben ik nog steeds op zoek naar nieuwe technieken om die tot uiting te laten komen.

Ik hoop jullie door middel van mijn komende blogs te kunnen inspireren, en te laten delen in mijn manier van fotograferen.

Meer foto's van mij zijn te zien op www.mauraklumper.nl/

 

 

 

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.