Kennismaking Ashvin Ghisyawan

door aghisyawan op maandag 21 maart 2011

Mijn naam is Ashvin Ghisyawan (1982), woonachtig in Utrecht.
De interesse in fotografie werd bij mij op jonge leeftijd al gewekt, omdat mijn vader destijds fanantiek fotografeerde. Toen hij zijn eerste DSLR kocht, bood dit mij de kans om mij er wat verder in te verdiepen. Niet lang daarna kocht ik mijn eerste eigen lenzen en begon het experimenteren. De camera van mijn vader had ik me inmiddels toegeëigend.

Zes jaar geleden kreeg ik de kans om mijn eerste huwelijk te fotograferen en inmiddels ben ik al ruim 250 huwelijken verder. Fotografie is mijn beroep wat ik met veel passie uitoefen en daarnaast een van mijn grote hobby's is. Behalve bruiloften fotografeer ik ook graag in mijn studio en ben ik regelmatig in diverse dierentuinen te vinden met mijn camera en soms met andere collega-bruidsfotografen.


Wat betreft mijn bruidsreportages val ik bij collega's en klanten vaak op, omdat ik naast de Nederlandse huwelijken ook veel Hindoestaanse, Turkse en ook andere culturele huwelijken fotografeer. Ik heb dan ook mijn eigen stijl in het fotograferen en afwerken van deze reportages. Ik streef er bijvoorbeeld naar om in elke foto leven, emotie en energie naar voren te laten komen.

Wat apparatuur betreft werk ik met Canon apparatuur, waarbij ik diverse lenzen en body's heb. Mijn favoriete lens is op dit moment de 70-200 2.8L IS II. Het is een perfecte lens voor veel onderwerpen van mijn fotografie en goed in balans met mijn professionele body's. Andere lenzen die ik bezit zijn de EF 16-35mm 2.8L II, EF 24-70mm 2.8L, EF 35mm 1.4L, EF 50mm 1.2L en de 85mm 1.8. Al deze lenzen gebruik ik regelmatig en ik zou geen van allen kunnen missen in mijn fotografie. Als body's gebruik ik de EOS 1D markIII en 2x de EOS 5D mark II. Verder gebruik ik voor vakanties de nog steeds fantastische EOS 300D.

In mijn blogs zal ik regelmatig wat ervaringen over mijn huwelijks-reportages met jullie delen. Ik wens jullie heel veel plezier in het lezen van mijn blogs op EOSzine.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.