BB Foto’s voor print, scherm en internet

door Pieter Dhaeze op woensdag 13 april 2011
Bewuster en beter mooiere foto's voor print, scherm en internet'
"Een foto is pas een foto als ze afgedrukt is". Dit citaat stamt uit de vorige eeuw, maar heeft in deze digitale tijd niet aan waarde ingeboet. Integendeel. Anno 2010 is het aantal mogelijkheden om foto's te delen met familie, vrienden en zelfs de rest van de wereld zo ontzettend gegroeid, dat het een serieus fotograaf onwaardig is als hij zijn foto's in een vergeten mapje op zijn computer laat 'onderstoffen'.
Het motto van dit boek is dan ook 'laat uw foto's zien!'. U neemt toch geen foto's om ze vervolgens in de vergetelheid te laten raken? In 'Bewuster en beter mooiere foto's voor print, scherm en internet' wordt u derhalve alles verteld over wat de pixels van een digitale foto zijn, hoe u foto's kunt bewerken, wat belangrijke aspecten zijn voor het aanleveren van bestanden en tenslotte een redelijk compleet overzicht van alle publicatiemogelijkheden van dit moment. Van vertoning op een iPad, op Flickr of uw eigen webgalerie, via een diavoorstelling op een HD-televisie of YouTube tot reproductie in een prachtig fotoboek of als weergaloze canvas.

In het eerste hoofdstuk wordt uitgelegd wat een digitale foto is en wat belangrijke kwaliteits-aspecten zijn. Als u geen goede foto aanbiedt, dan zal ook reproductie of weergave ervan niet goed zijn. In het tweede hoofdstuk wordt ingegaan op de belangrijkste stappen in het optima-liseren van foto's en hoe ze aangeleverd moeten worden. Met deze geoptimaliseerde beelden paraat, geeft hoofdstuk drie een overzicht van de mogelijkheden om foto's te delen via beeldscherm, print of internet. Afgesloten wordt met enkele praktische cases, waarin u onder andere leert een foto zwart-wit te maken of hoe u eenvoudig een fotoboek in elkaar zet.

Randy Roelen
EOS 400D


"Het is heerlijk om te fotograferen, maar met de 'druk op de knop' ben je er nog niet. Wat doe je daarna met je foto? Een simpele afdruk is niet de enige optie. Internet of beeldscherm en de foto bewerken tot wenskaart of zelfs behang behoort ook tot de mogelijkheden. Het boek heeft meerdere functies: het is een lesboek, naslagwerk en inspiratiebron in één. Goed leesbaar en vol met handige, duidelijke tips. Overzichtelijke en zeer volledig in de mogelijkheden. Zowel voor de beginner als voor de meer gevorderde is het een mooi boek."

Uitvoering: 8 | Opbouw: 6 | Leerzaam: 8 | Overall: 8

 

 

Ashvin Ghisyawan
EOS 5D markII

"In dit boek komen vele facetten aan bod om het maximale uit een foto te behalen, zodat niet alleen de prints, maar ook op internet je eigen foto's er prachtig uitzien. De theoretische kennis was niet altijd even interessant, maar wel essentieel om de tech-niek achter een foto te begrijpen. Dit boek is zo ingedeeld dat specifieke onderwerpen makkelijk op te zoeken zijn. Elk onder-werp is geïllustreerd met voorbeeldfoto's, waardoor niet alleen professionals, maar ook begin-nende fotografen weten wat zij moeten doen om een foto optimaal te presenteren. "

Uitvoering: 10 | Opbouw: 8 | Leerzaam: 10 | Overall: 8

Informatie
Titel:BB Mooiere foto's voor print, scherm en internet
Auteur:Pieter Dhaeze
Uitvoering:Hard cover, 192 pag.
Prijs:€ 24,90
 Uitgever:Van Duuren Media
 ISBN: 9789059404854

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.