Mijn 'trouwdag' (deel 1)

door pjcdhaeze op dinsdag 26 april 2011

In Nederland wordt er ontzettend veel getrouwd. Alleen al in 2009 en 2010 vonden er meer dan 70.000 wettelijke huwelijken plaats. Een aantal van deze wettelijke huwelijken heb ik gelukkig mogen vastleggen.

Naast al deze wettelijke huwelijken vonden er ook veel huwelijken plaats van andere culturen zoals de Hindoestaanse, Turkse, Marokkaanse enzovoorts. Ook dit soort huwelijken fotografeer ik regelmatig en ik zal het dan in mijn blogs voornamelijk hebben over de huwelijken van andere culturen.
Voor de fotografie vind ik de Hindoestaanse huwelijken het meest uitdagend. Naast het zeer moeilijke licht heb ik vaak ook te maken met een groot publiek. Het is vaak geen uitzondering dat er op een gemiddelde huwelijk vaak tussen de 500 en 1000 mensen afkomen. Tussen al deze mensen door moet ik mijn foto's kunnen maken.
Het bijzondere van dit soort huwelijken is dat het er vaak feestelijk en kleurrijk uitziet. Zowel de dames als heren en zelfs de kinderen zijn vaak gekleed in de meest mooie kleurrijke klederdrachten. Voor de fotograaf zijn dit vaak wel zware dagen. Er zijn dagen dat ik bijvoorbeeld in de ochtend al moet beginnen en dan pas in de nacht klaar ben.

Wat betreft mijn apparatuur werk ik het liefst met mijn EOS 5D Mark II camera's vanwege de fenomenale beeldkwaliteit, zeker in combinatie met mijn vaste lenzen. Voor de snelle momenten gebruik ik een EOS 1D Mark III. Mijn voorkeur zijn vaak de vaste, lichtsterke lenzen in verband met de moeilijke lichtomstandigheden, maar soms ontkom ik er niet aan om de zooms te gebruiken. De lenzen die ik op dit moment het meeste gebruik zijn de EF 16-35mm 2.8L en de EF 35mm 1.4L. Voor de close ups gebruik ik de EF 70-200mm 2.8L IS II.

Verder heb ik een voorkeur om niet te flitsen en daardoor werk ik regelmatig op hoge iso's. Hier is een EOS 5D Mark II dan wel de juiste camera voor. Vaak ontkom ik er echter niet aan om toch te flitsen, omdat de ruimten soms wel heel erg donker kunnen zijn. Verder gebruik ik als invul licht ook regelmatig een cameralamp. Hier heb ik goede resultaten mee behaald.

In mijn volgende blogs zal ik het voornamelijk hebben over mijn stijl van fotograferen en waar ik als bruidsfotograaf op moet letten op zo'n dag.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.