Het juiste moment

door support op zaterdag 25 juni 2011

 

Regelmatig krijg ik de vraag: Ashvin, hoe weet je nou op welke momenten je een foto moet maken?

Bij de wettelijke huwelijken is dit vrij makkelijk aangezien de belangrijke momenten altijd wel identiek zijn zoals het ophalen van de bruid, het ja-woord, de bruidskus enz.

 

 

Bij rituele huwelijken is dit een stuk lastiger aangezien er binnen een religie vaak verschillende stromingen zijn, elk met eigen specifieke rituelen. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat sommige priesters bepaalde rituelen op andere wijzen voltooien. Ondanks dat ervaren fotografen de juiste momenten op intuïtieve wijze kunnen aanvoelen, is het essentieel dat er van te voren met de klant is afgesproken, wat de belangrijke momenten zijn.

 

 

Desondanks blijft het lastig om alles goed in de gaten te houden. Wanneer kan je bijvoorbeeld een pauze nemen of even naar de wc gaan? Tijdens zo een huwelijk is het voor mij belangrijk dat de samenwerking met de andere partijen (zoals cameraman, ceremoniemeester en weddingplanner) soepel verloopt. Op zo'n dag besef ik mij dan dat ik er niet altijd alleen hoef te staan. Hiermee vergroot ik mijn kansen om het juiste moment vast te kunnen leggen.

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.