Poll Hoge ISO's

door Pieter Dhaeze op dinsdag 12 juli 2011

De poll ISO had als stelling:

Hoe vaak gebruik je ISO's hoger dan 1600?

Hierop hebben we 1125 reacties gehad. Hieronder zie je daarvan de resultaten en die zijn redelijk volgens verwachting. Want als we het over de kwaliteiten van een camera hebben, dan refereren we altijd wel naar de beeldkwaliteit bij ISO 3200 of hoger, maar als we in ons eigen fotoarchief zoeken, dan is slechts een klein percentage genomen bij een dergelijk hoge ISO. En dat is dus ook bij de meerderheid van deelnemers van deze poll het geval (86%). Toch is er ook nog een behoorlijke groep gebruikers (14%) die de camera met enige regelmaat op ISO 2000 of hoger zet. Dat zal dus vooral voor indoor (event/sport) fotografie zijn of voor natuurfotografie bij zonsopkomst en -ondergang.

 
Hoewel de relatie hoge ISO en ruis de gemoederen nog steeds wel enigszins bezighoudt, is het probleem tanend. Enerzijds omdat camera's op dat punt steeds beter gaan presteren en anderzijds omdat veel ruis verloren gaat in het (kleine) afdrukformaat of in een relatief lage schermresolutie (zelfs HD = 1920x180 = 2Mp). Over deze twee publicatieformaten zullen we in de volgende polls om je mening vragen.

Bedankt weer voor de medewerking en doe ook met de volgende poll mee.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.