EISA Awards 2011

door Pieter Dhaeze op dinsdag 23 augustus 2011

Canon heeft drie productonderscheidingen ontvangen van de European Imaging and Sound Association (EISA). De EOS 600D Digital SLR werd onderscheiden als de ‘European Camera 2011-2012’, de LEGRIA HF M41 camcorder won de ‘European Camcorder 2011-2012’ award en de EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM, een telezoomobjectief uit de L-serie, kreeg de titel ‘European Professional Lens 2011-2012’. Onderscheidingen, waarmee de toonaangevende kwaliteit van Canon foto- en videoproducten wordt onderstreept.

De EISA awards worden toegekend door een jury van onafhankelijke deskundigen. Het panel bestaat uit redacteuren van meer dan 50 vooraanstaande tijdschriften in 20 verschillende landen. De awards gaan naar producten die geavanceerde technologie combineren met functionaliteit en ontwerpkenmerken en zo echte meerwaarde voor de gebruiker bieden. De 2011-2012 jury heeft deze drie Canon producten uitgeroepen als beste in hun klasse.

"Canon is gericht op de ontwikkeling van producten die het voor mensen makkelijk maakt hun verhalen met de best mogelijke kwaliteit vast te leggen", zegt Steve Marshall, Product Marketing Director voor de Consumer Imaging Group bij Canon Europe. "Deze EISA awards zijn een krachtig eerbetoon aan de producten binnen zowel onze foto- als videogroep. Ze benadrukken de toonaangevende technologie die Canon consumenten en professionals biedt."

European Camera 2011-2012: Canon EOS 600D
De ideale keuze voor ambitieuze fotografen die op zoek zijn naar een combinatie van superieure beeldkwaliteit en bedieningsgemak. De EOS 600D staat aan de top van de instapmodellen van de EOS line-up. Met een 18 Megapixel, CMOS-sensor, geavanceerde 14-bits DIGIC 4 beeldprocessor, Full HD movies en een reeks creatieve opname-programma's stelt de EOS 600D gebruikers in staat opnamen te maken die fascinerender, leuker en creatiever zijn dan ooit.

De EISA jury gaf als toelichting op de keuze van de Canon EOS 600D: "De Canon EOS 600D is een camera met een goede prijs-kwaliteitsverhouding die beschikt over aantrekkelijke kenmerken en instelbare functies. De uitstekende resolutie en lage ruiskarakteristieken - zelfs bij hoge ISO-waarden - maken het tot een zeer gewenst model voor amateur-fotografen. Deze nieuwe EOS-generatie biedt Full HD video, een nog comfortabeler grip, een aansluiting voor een externe microfoon, draadloze flitserbediening, een overzichtelijk LCD-scherm en een reeks beginnersvriendelijke kenmerken waardoor hoogwaardige beeldkwaliteit makkelijk bereikbaar wordt."

European Professional Lens 2011-2012: Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
De compacte, veelzijdige en lichtgewicht EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM is ontworpen als antwoord op de toenemende vraag naar een krachtig en mobiel telezoomobjectief. De EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM maakt deel uit van de gerenommeerde Canon L-serie voor professionals en ervaren amateur-fotografen. Het objectief biedt de mogelijkheid portretten, natuurscènes en actiemomenten met perfecte detailregistratie vast te leggen. Het brandpuntsbereik van 70-300mm zorgt voor uitzonderlijke flexibiliteit en het uiterst effectieve optical IS van Canon stelt gebruikers in staat sluitertijden te gebruiken vier-stops lager dan normaal zonder dat onscherpte optreedt. De Canon Super Spectra Coatings reduceren daarnaast ghosting en flaring om de hoogst mogelijke beeldkwaliteit te garanderen en de noodzaak van uitgebreide nabewerking te minimaliseren.

De EISA jury zegt over de Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM het volgende: "De Canon EF 70-300mm F4-5.6L IS USM is een indrukwekkend telezoomobjectief dat een hoge beeldkwaliteit combineert met een uitzonderlijk duurzame constructie en een verrassend compact design. Het stelt een nieuwe norm voor dit populaire zoombereik met de professionele autofocusprestaties en de nieuwste generatie Image Stabilizer, maar is voor enthousiaste fotografen nog steeds betaalbaar. Het objectief laat over het gehele zoombereik een optische kwaliteit zien die in lijn ligt met objectieven met een vaste brandpuntsafstand - zelfs bij de grootste diafragmaopening zijn de prestaties erg goed. De speciale afdichtingen beschermen het objectief tegen vocht en stof."

European Camcorder 2011-2012: Canon LEGRIA HF M41
De LEGRIA HF M41 is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar resultaten van professionele kwaliteit. De LEGRIA HF M41 is uitgevoerd met een HD CMOS Pro sensor afkomstig uit het professionele camcorder assortiment van Canon. De camcorder is perfect voor opnamen bij weinig omgevingslicht en registreert haarscherp de details in donkere condities. Een Canon HD Video Lens zorgt met een iris diafragma voor een licht onscherpe achtergrond en een 10x optical zoom biedt gebruikers keuze uit diverse brandpuntsafstanden. Een vari-angle touchscreen LCD, ingebouwde Story Creator en nieuwe Cinema-Look Filters bieden een interactieve manier om videobeelden vast te leggen. De Canon Smart Auto technologie stelt gebruikers in staat moeiteloos video-opnamen van uitstekende kwaliteit te maken.

Over de Canon LEGRIA HF M41 zegt de EISA jury: "De Canon LEGRIA HF M41 is een high-end videocamera die handig compact is en daarmee geschikt om hoge kwaliteit video-opnamen te maken onder vrijwel alle condities. De camcorder heeft een LCD-scherm en een optische beeldzoeker. Het gebruiksvriendelijke menusysteem biedt zoveel geautomatiseerde als handmatige functies als je maar wilt, waaronder volledig handmatige geluidsregistratie en de mogelijkheid een externe stereomicrofoon aan te sluiten. Het automatisch scherpstellen gaat razendsnel dankzij 2 sensorsystemen. Met een ingebouwd flashgeheugen van 32 GB en niet minder dan twee SD-kaartslots is er altijd voldoende opslagcapaciteit. De beeldkwaliteit is bijzonder goed met uitzonderlijk weinig ruis, zelfs bij weinig omgevingslicht."

 

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.