Op vakantie met……. EOS RP

door pjcdhaeze op woensdag 19 juni 2019

Elke keer voor de zomervakantie vraag ik mij af wat ik dat jaar in mijn fototas mee zal nemen. Vorig jaar had ik al mijn fotospullen meegenomen (klik hier), maar ook een keer alleen mijn PowerShot G7X (klik hier), een EOS M6 met EF-M 18-150mm (klik hier) of zelfs een ‘gewone’ compactcamera zonder RAW (klik hier).

Dit jaar had ik op het gebied van de keuze van mijn vakantiecamera geen ‘wilde plannen’. Omdat we tijdens de komende vakantie redelijk veel wandelend op pad zullen zijn, was de keuze eenvoudig. Mijn PowerShot G7X zou onze reisgezel worden. Lekker compact en veelzijdig. Je kunt hem net als je telefoon redelijk ongemerkt meedragen (zijzak shorts) en toch steeds snel een leuk (RAW)-kiekje schieten, zonder dat je de hele dag als ‘meneer de fotograaf’ achter je vakantiegenoten aanhobbelt met een camera om je nek. Dat is niet gezellig en bovendien kun je niet 100% genieten van al het moois om je heen.

Een telefoontje van Canon heeft echter ‘roet in het eten gegooid’. De vraag was of ik geïnteresseerd was om dit jaar een EOS RP mee op vakantie te nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: JA, GRAAG! Ik heb die camera getest (klik hier) en was zeer gecharmeerd van de full-frame beeldkwaliteit, de compactheid en de koppeling met mijn telefoon. Hij is met een standaardlens natuurlijk groter dan mijn PowerShot G7X, maar het is voor een ‘verstokte’ DSLR-fotograaf toch een uitdaging om voor mijn vakantiefoto’s met ‘mirrorless full-frame’ op stap te gaan. Hoe zal de bediening bevallen en de EVF? En is de camera all-round genoeg om alle vakantie-onderwerpen (van landschap tot macro, van portret tot low-light) goed te kunnen vastleggen? Ik heb er alle vertrouwen in en na de vakantie zal ik verslag doen van mijn ervaringen met de EOS RP.

Jouw hulp
Ik ga natuurlijk van allerlei zaken uitproberen en testen en het zou leuk zijn om daarbij ook jouw vragen ten aanzien van het EOS R-systeem mee te nemen. Laat hieronder weten wat jij wilt weten van ‘mirrorless full-frame’ van Canon, dan ga ik er mee aan de slag.

Alvast fijne vakantie,

Pieter

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.