Nieuw | EOS 90D / EOS M6 II

door Persbericht Canon NL op woensdag 28 augustus 2019

Amstelveen, 28 augustus 2019 - Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van twee hoge snelheid en hoge beeldresolutie camera's - een DSLR-model en een systeemcamera - die zijn ontworpen om de vaardigheden van enthousiaste fotografen naar het volgende  niveau  te  brengen.  Canon  heeft voor elk type gebruiker een camera. Zo is de EOS 90D een snelle en betrouwbare DSLR, met een vertrouwde, robuuste body die perfect is voor sport- en natuurfotografen. Voor  het  dagelijks leven is er de EOS M6 Mark II, een  compacte,  maar  krachtige  systeemcamera  die  prachtige  scherpe  beelden levert - ideaal voor fotografen die onderweg  zijn. Naast  de  twee  nieuwe Canon  RF-lenzen die vandaag zijn geïntroduceerd, bouwen deze twee snelle cameramodellen voort op Canon's populaire EOS 80D DSLR-camera en  EOS  M6  systeemcamera  om fotografieliefhebbers  voldoende keuze te bieden binnen de EOS-productlijn.

eosm62-90d

Nooit meer een moment missen
Met Canon’s nieuwe EOS 90D en EOS M6 Mark II kunnen fotografen de meest vluchtige momenten in het leven vastleggen en delen. Beide modellen zijn uitgerust met Canon’s nieuwste generatie DIGIC 8- processor. Deze processor zorgt voor een hogere verwerkings- en responssnelheid, en biedt de nieuwste foto- en videofunctionaliteit. De indrukwekkend korte sluitertijd van 1/16000ste seconde is perfect voor het vastleggen van kortdurende bewegingen van een onderwerp en geeft fotografen meer vertrouwen bij tijdgevoelige opnamescenario’s. Met deze sluitertijd kan het diafragma nog verder worden geopend om een nog grotere scherptediepte te creëren, zelfs bij gewoon omgevingslicht.

De EOS 90D haalt met autofocus-tracking een opnamesnelheid van 10 fps en 11 fps in de Live View- modus. Daarmee is deze camera ideaal voor natuur- of sportfotografie. De optische zoeker vermindert de vertragingstijd en maakt het mogelijk snel te reageren bij het maken van natuuropnamen, zoals vogels tijdens hun vlucht. Een intelligente functie geeft op het scherm een volledig beeld van de compositie en de opname-instellingen. Wanneer onderwerpen zowel snel als onvoorspelbaar zijn, stelt deze hoge frame rate en de 58 L JPEG-burst rate fotografen in staat om continu-opnamen te maken voor een grotere keuze uit het vastgelegde beeldmateriaal. De accu in de EOS 90D heeft ook een langere gebruiksduur voor maximaal 1.300 opnamen (CIPA-norm), waardoor de hele dag kan worden gefotografeerd zonder zorgen over de capaciteit van de accu.

De nieuwe EOS M6 Mark II systeemcamera weet een continue opnamesnelheid van 14 fps en indrukwekkende reeksopnamen tot 30 fps in RAW met  autofocus-tracking  te realiseren.  Daarmee is de EOS M6 Mark II  een  snel en compact model dat onverwachte beeldregistratie mogelijk maakt. Om fotografen de beste kans te geven spontane actiemomenten vast te leggen, is deze nieuwe Canon- systeemcamera voorzien van UHS-II-ondersteuning met reeksopnamen tot 80 L JPEG-beelden. Beide modellen bieden focus bracketing en maken het eenvoudig om een  grotere  scherptediepte  te bereiken  door meerdere opnamen in DPP te combineren.

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit
Deze nieuwe camera’s maken gebruik van een nieuwe 32,5 Megapixel APS-C CMOS-sensor die full  frame niveaus aan resolutie haalt, maar ook het  extra voordeel geeft  dat het bereik van een  APS-C- formaat biedt. In combinatie met de DIGIC 8-processor zijn  beide nieuw  geïntroduceerde  modellen uitgerust met de nieuwste functionaliteit binnen de EOS-productlijn, waardoor fotografen over meer mogelijkheden beschikken, betere uitsneden kunnen  maken en  scènes met  meer  details  dan  ooit kunnen vastleggen.  De processor  maakt ook de inzetbaarheid van lenscorrectiefuncties mogelijk, waaronder de Digital Lens Optimiser en Diffraction Correction. Deze twee zorgen voor perfecte opnamen die rechtstreeks met de camera’s zijn te maken. Dankzij de indrukwekkende beeldkwaliteit in RAW plus Wi-Fi en Bluetooth kunnen content creators beeldmateriaal direct via social mediakanalen delen om volgers fascinerende live-beelden te tonen. Voor scherpe, levensechte foto’s die de natuurlijke uitdrukkingen en bewegingen vastleggen, heeft Canon beide modellen voorzien van  een snelle en nauwkeurige oplossing voor  autofocus-tracking van  het oog. In de EOS 90D werkt dit samen met de 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor met knipper-detectie. Dit resulteert in een betrouwbare gezichtsdetectie en meer controle over de totale belichting. Dankzij  een  hoge ISO-waarde van  100 – 25.600 bereikt deze nieuwe sensor een hogere resolutie zonder afbreuk te doen aan prestaties in omgevingen met weinig licht. Ten opzichte van de EOS M6 stelt de nieuwe EOS M6 Mark II scherp bij EV-5 wanneer lenzen worden gebruikt met een diafragma van f/1.4 of groter – perfect voor opnamen bij bewolkt maanlicht, in gebouwen of in schaduwpartijen.

Toekomstbestendige content in 4K
De EOS 90D en EOS M6 Mark II zijn veelzijdige camera’s voor zowel foto’s als video’s. Voor de registratie van videobeelden met een resolutie van  4K  wordt de volledige beeldhoek van  de lens  gebruikt  en  Full HD tot 120 fps biedt nu meer mogelijkheden, o.a. voor het maken van  slow motion-opnamen, bijsnijden  van beelden of een superhoge resolutie. De modus voor bijsnijden van 4K-beeldmateriaal is ook beschikbaar bij de EOS 90D, waardoor content creators dezelfde hoge beeldkwaliteit krijgen, maar  dan  met een groter bereik. Dit betekent in  de praktijk dat videografen  zelfs op  afstand  videomateriaal van hoge kwaliteit kunnen opnemen – een functie die het mogelijk maakt actiebeelden vast te leggen  in situaties waar men niet dichtbij kan komen, zoals op safari.

Canon’s gerenommeerde Dual Pixel CMOS AF-systeem is beschikbaar in zowel de Full HD als 4K videomodi en biedt een groter beeldvlak (88 x 100 %). Hierdoor ontstaat een vloeiende, krachtige focus- tracking in films die daarmee een professionele uitstraling krijgen. Bij het vastleggen van bewegende onderwerpen zorgt dit voor haarscherpe registratie met fraaie, vage achtergronden. De functie Eye- tracking volgt en accentueert de ogen van het onderwerp en zorgt zo voor een intense beleving van de filmbeelden.

Een microfoonaansluiting biedt vloggers en  content creators de mogelijkheid een externe microfoon aan te sluiten om een helder, onvervormd geluid vast te leggen. De EOS 90D heeft ook een aansluiting voor een hoofdtelefoon, zodat content creators tijdens het filmen meer controle over de geluidskwaliteit hebben. Dit zorgt voor een goede registratie van beeld en geluid wanneer de actie verder weg plaatsvindt en minimaliseert de hoeveelheid bewerking die nodig is in de post-productiefase, omdat het geluidsniveau al tijdens het vastleggen kan worden geregeld. Om onderweg te filmen heeft de draagbare EOS M6 Mark II tevens een handig, kantelbaar scherm zodat je er altijd verzekerd van bent dat je goed in beeld staat.

Meer controle en betere handling
Het ergonomische ontwerp van deze nieuwe modellen ondersteunt een effectieve en vertrouwde bediening voor een betere controle bij elke stijl van fotograferen. De EOS 90D is de nieuwste DSLR- aanwinst in de EOS-productlijn en heeft een vertrouwde, maar toch lichtere body met een grote grip  voor betere handling en balans, met name bij het gebruik van lange lenzen tijdens sport- of natuurfotografie. Met twee multifunctionele draaiknoppen, waaronder een nieuw ingebouwde multi- controller – zoals aan de achterzijde van de professionele EOS-modellen – en de gebruikelijke EOS- toetsen, kunnen fotografieliefhebbers die hun vaardigheden willen verbeteren instinctief en vol vertrouwen fotograferen met een ruimere keuze aan scherpstelpunten en een directe toegang tot nuttige instellingen. De EOS 90D is voorzien van een aantal aanpasbare functies om zowel foto’s als video’s een consistente uitstraling te geven. Het 7,7 cm variangle-touchscreen geeft de beeldcompositie perfect weer, ongeacht of het gaat om opnamen in fel zonlicht of onder een uitdagende hoek.

De compacte afmetingen van de EOS M6 Mark II maken een opnamestijl van ‘mikken & klikken’ mogelijk om onderweg spontane momenten vast te leggen. Een functiedraaiknop, een programmaknop, een instelbare autofocus/handmatig keuzeknop en de autofocus-startknop zijn intuïtief geplaatst voor een hogere reactiesnelheid in snelle opnamescenario’s. De afneembare zoeker is verhoogd geplaatst en centraal uitgelijnd om ruimte te creëren en intuïtief comfort te bieden voor een optimale beleving van fotografie, terwijl het kantelbare scherm meer creativiteit toevoegt en onbeperkte videomogelijkheden biedt.

Prijzen en beschikbaarheid
De EOS 90D is vanaf vandaag al te reserveren via de officiële Canon Store en vanaf september 2019 te koop. De EOS 90D body heeft een verkoopadviesprijs van €1319,99. De EOS M6 Mark II is eveneens vanaf september 2019 verkrijgbaar. De EOS M6 Mark II body heeft een verkoopadviesprijs van €949,99. Ga voor meer informatie naar https://www.canon.nl/. 

Noot redactie
Vergelijk de specificaties naast elkaar van de EOS 70D, EOS 80D, EOS 90D, EOS M5, EOS M50 en EOS M6 mark II: Klik hier.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.