Poll Internetpublicatie

door Pieter Dhaeze op zaterdag 05 november 2011

De snelste manier om je foto's aan een groot publiek te laten zien is via internet. Op welke manier doe jij dat? Alleen als bijlage via de mail of zet je ze snel op Flickr of Facebook? Maak je gebruik van een blog of speciale gallerysoftware? Heb je misschien een eigen ontworpen website waarop je je foto's plaatst?

Met onze poll Internetpublicatie hebben we geprobeerd een vinger te krijgen achter al deze vragen. Ruim 500 lezers hebben onze enquête ingevuld en daaruit blijkt dat het overgrote deel (47%) zijn foto's via internet verspreid op 'the easy way'. Dus als een bijlage bij een mail of snel geupload naar Flickr of Facebook. Daar is helemaal niets mis mee, als het daar maar niet bij blijft, want die media laten alleen het 'plaatje' zien zonder dat er aandacht is besteed aan de entourage. Je zou het kunnen vergelijken met een fotoprintje uit een laserprinter wat los op tafel ligt om even snel te bekijken of een mooi afgewerkte fotoafdruk aan de muur in een mooi verlichte ruimte. In dat laatste geval zie je niet alleen de foto, maar beleef je hem in een passende omgeving. En dat doet 38% ook met zijn internetfoto's. Ze plaatsen die in een daarvoor bedoelde omgeving met speciale software of met een eigen website. Dat is Beleven met hoofdletter. We zullen in 2012 aandacht gaan besteden aan bijvoorbeeld het werken met JAlbum om een eigen webgallery op te zetten.

Hoe je je foto's echter ook deelt via internet, belangrijkste is dát je ze deelt, want we eindigen weer met ons motto 'Show Your Pictures', ook via internet!

Bedankt voor deelname aan deze poll en we zien je graag de volgende keer weer terug.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.