Canon Talks 2019

door Persbericht Canon NL op zaterdag 28 september 2019

Volg 19 november om 20.00u de livestream op Facebook en YouTube van de eerste editie van Canon Talks en laat je inspireren door gerenommeerde reisfotografen.
.

Beeld: Fotograaf Gergo Kazsimer gebruikte de Canon EOS RP om spectaculaire foto’s onder moeilijke lichtomstandigheden te maken in Zuid-Afrika, zelfs enkel bij sterrenlicht. © Fergus Kennedy 
Canon-talks-2019txt

Amstelveen, 26 september 2019 – 19 november aanstaande is het dan zover, de eerste editie van de Canon Talks! Met Humberto Tan als host, staat de eerste editie van de Canon Talks volledig in het teken van reisfotografie in de breedste zin van het woord. Voor welke uitdagingen kom je als reisfotograaf te staan, hoe zorg je ervoor dat je als fotograaf geaccepteerd wordt binnen een inheemse stam en door welke Canon apparatuur worden deze reisfotografen ondersteund in hun zoektocht naar dat ene, memorabele shot? Verwacht de meest inspirerende en meeslepende foto’s en reisverhalen van niemand minder dan Canon Ambassador en reisfotograaf Joel Santos, Gergo Kazsimer en Pie Aerts. Mis geen moment en volg de Canon Talks live via het Facebook- en YouTube kanaal van Canon.

Een avond vol reisfotografie inspiratie
Via het Facebook- en YouTube kanaal van Canon is de eerste editie van de Canon Talks openbaar te volgen. Iedereen kan dus live meekijken. Middels de Canon Talks wil Canon dan ook zoveel mogelijk personen op een unieke wijze informeren en inspireren om nog meer uit hun reisfoto’s te halen.

Over de fotografen
De eerste spreker van de avond, Gergo Kazsimer, werkt doordeweeks als fraude-analist voor een online bank in München, maar in zijn vrije tijd doet hij niets liever dan met zijn camera de wijde wereld verkennen en vastleggen. De landschaps- en natuurfoto’s die uit zijn reistrips voortkomen, vallen bij menig publiek in de smaak. Met betrekking tot de ontwikkeling van de Canon EOS RP, was Gergo een van de eerste fotografen die de camera mocht testen in de praktijk.

Verder zal Canon fotograaf Pie Aerts aanwezig zijn. Pie Aerts is een stortyteller in hart en nieren en is het grootste deel van het jaar op pad om mens, dier en dramatische landschappen waar dan ook ter wereld vast te leggen. En met succes. Zo tikt hij inmiddels op Instagram maar liefst 120.000 volgers aan en heeft hij dit jaar zijn eerste boek genaamd “Tales From The Roads Less Traveled“ uitgebracht.

Last but not least zal reisfotograaf en Canon Ambassador Joel Santos aansluiten op het podium. Of hij nu schitterende foto’s maakt van een karavaan kamelen in de woestijn van Ethiopië, aalscholvervissers in China of adelaarsjagers in Mongolië, Joels foto’s geven altijd een fascinerend beeld van de inheemse bevolking in hun natuurlijke omgeving in de meest afgelegen gebieden op de wereld.

Gedurende het event kun je tevens als kijker een vraag inzenden voor de drie fotografen op het podium. Onder deze vraaginzendingen wordt als kers op de taart een Canon EOS RP verloot. De EOS RP is de nieuwste camera binnen het Canon EOS R-systeem en is ideaal voor reisfotografie. De EOS RP is dan ook een compacte, lichtgewicht systeemcamera en brengt alle voordelen van het EOS R-systeem binnen handbereik waaronder ’s wereld snelste autofocus. Houd de livestream goed in de gaten om kans te maken!

Datum en tijd
De eerste editie van de Canon Talks vindt plaats op dinsdag 19 november aanstaande. De livestream start om 20:00 uur ’s avonds en is openbaar te volgen via het Facebook- en YouTube kanaal van Canon. Wil jij echter als een van de speciale gasten aanwezig zijn bij de Canon Talks? Houd dan de social mediakanalen van Canon Nederland goed in de gaten om exclusieve kaarten te winnen!

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.