Gearbooker | (Ver)huur je Canon-gear

door Persbericht Gearbooker op woensdag 09 oktober 2019

Je kent vast Airbnb, het deelplatform waarop bezitters en huurders van huizen op een makkelijke manier met elkaar in contact komen. Gearbooker doet iets soortgelijks voor fotografen en andere creatieven. Op Gearbooker kunnen zij onderling hun apparatuur huren. De deelsite is al even actief in Nederland en België en heeft inmiddels een breed aanbod van zo'n € 7 miljoen aan apparatuur beschikbaar voor de verhuur.

Gearbooker-visual

Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, lenzen, flitsers maar ook drones, beamers en audioapparatuur. Deze vaak prijzige apparatuur blijft bij veel bezitters een groot deel van de tijd ongebruikt op de plank liggen. Er is nu de mogelijkheid om er op een eenvoudige én veilige manier geld mee te verdienen. Bovendien kan het in creatieve zin enorm stimulerend werken, als je eens met andere fotoapparatuur aan de slag wilt, maar dit niet direct wilt of kunt aanschaffen. Ideaal bijvoorbeeld om een objectief te huren voor die ene speciale opdracht van je fotoclub. Of voor een vakantie of stedentrip.

Huren in je eigen buurt
In veel gevallen kun je gewoon in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuurbedrijf die vaak alleen in grote steden te vinden zijn. Daar is ook niet altijd de gewenste apparatuur aanwezig. Bovendien is de kans groot dat het huren op Gearbooker ook nog eens voordeliger is. Verhuurders bepalen namelijk zelf hun huurprijzen en het is voor hen geen ‘core business’. Daarnaast is er het sociale aspect: als huurder en verhuurder deel je dezelfde hobby en interesses, zijnde fotografie. Naast de nodige tips en tricks die je kunt uitwisselen, vergroot je zo ook op een leuke wijze je netwerk als (hobby)fotograaf!

Samenwerking met Canon Nederland
Ook sluiten zich steeds meer apparatuurmerken aan bij Gearbooker, waaronder ook Canon. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig een EOS R of RP camera, RF objectief om deze eens te proberen voordat ze het kopen. De stap naar een samenwerking met apparatuurmerken is een heel logische: voor een merk als Canon biedt het platform een uitstekende kans om hun nieuwe productlanceringen rechtstreeks aan de gebruiker aan te bieden, een soort van ‘try before you buy’ concept. En voor de gebruikers is het natuurlijk geweldig dat ze laagdrempelig de nieuwste Canon-apparatuur kunnen testen.

Alle items verzekerd
Wat voor zowel verhuurder als huurder een groot voordeel is: alle huurtransacties zijn netjes verzekerd. Naast de uitgebreide opties op Gearbooker voor het vergroten van het onderlinge vertrouwen (denk bijvoorbeeld aan een reviewsysteem en controle van ID-bewijs van de gebruikers) is het dus prettig om te weten dat een eventuele schade goed zal worden opgelost.

Korting op je eerste boeking.
Enthousiast en wil je het zelf eens uitproberen? Als samenwerking tussen Gearbooker en deze EOSzine, krijgen lezers van deze site tijdelijk € 5,- korting op hun eerste boeking. Gebruik hiervoor bij het afrekenen van een reservering de code 5EOSZINE.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.