Mijlpaal | 100 miljoen EOS-camera's

door Persbericht Canon NL op donderdag 10 oktober 2019

Amstelveen, 9 oktober 2019 – Canon Inc. viert een belangrijke mijlpaal op het gebied van cameraproductie. Op 20 september 2019 bedroeg het aantal geproduceerde Canon EOS zilverhalide (film) en digitale camera’s met verwisselbare lens namelijk meer dan 100 miljoen exemplaren. Het was een EOS R-systeemcamera (gelanceerd in oktober 2018) die als 100 miljoenste camera in de EOS-serie werd geproduceerd.

100M-EOS-visual

Een aantrekkelijke productlijn die zich richt op verschillende genres, vaardigheden en eisen plus een uitgebreid assortiment van meer dan 70 EF- en EF-S lenzen, vormen het bewijs van Canon’s streven om de grenzen van creatieve expressie bij imaging te verleggen. De EOS-serie heeft in haar lange geschiedenis veel gebruikers ondersteund – van beginnend fotograaf tot professional – en heeft Canon in staat gesteld haar nummer 1 positie op de wereldwijde markt voor digitale camera’s met verwisselbare lenzen gedurende 16 opeenvolgende jaren – van 2003 tot 2018 - te handhaven.

De EOS-serie zag in maart 1987 het levenslicht met de komst van de EOS 650 (klik hier) – een nieuwe generatie AF spiegelreflexcamera (SLR) met ’s werelds eerste volledig elektronische lensvatting. De productie van de EOS-serie begon in de toenmalige Canon-fabriek in Fukushima en vindt nu plaats op verschillende locaties, waaronder Taiwan, Miyazaki, Nagasaki en de centrale spil Oita Canon, waar de productie wordt uitgevoerd onder strikt kwaliteitsmanagement. Na de introductie van de EOS 650 ontwikkelde Canon innovatieve producten en technologieën die snelheid, comfort en beeldkwaliteit op de voorgrond plaatsen – zoals de hoogwaardige EOS-1 uit 1989 en de EOS 500 die in 1993 werd geïntroduceerd – en waarmee de EOS-serie werd uitgebreid om tegemoet te komen aan uiteenlopende gebruikers, van liefhebbers van fotografie tot professionals.

In de eerste jaren van 2000, toen het gebruik van digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR’s) in een stroomversnelling kwam, was Canon haar doel om nog aantrekkelijkere producten te maken dan al werd gedaan, inspelend op de verschillende behoeften van de consument. Het kernconcept van EOS werd uitgebreid met “hoogwaardige beeldkwaliteit” en dit werd bereikt met zelf ontwikkelde, geavanceerde technologieën, zoals de Canon CMOS-sensoren en DIGIC- beeldprocessors. De EOS 300D – een compacte, lichtgewicht en betaalbare DSLR– droeg bij aan de bredere acceptatie van digitale camera’s met verwisselbare lenzen onder consumenten.

Zowel de EOS 5D-serie als de 1D-serie zorgde voor uitbreiding van de digitale EOS richting professionals – met name de EOS 5D Mark II zorgde ervoor dat DSLR’s worden gebruikt voor het vastleggen van videobeelden en de productie van onafhankelijke films. Met de komst van het Cinema EOS System voor professionele digitale filmproductie in 2011, veroverde Canon’s videotechnologie tevens de B2B-wereld en nam het een permanente plaats in, in de industrie voor videoproductie.

Voortbouwend op het succes van de EOS-camera en de originele EF-vatting, blijft Canon nieuwe mogelijkheden onderzoeken die fotografen en filmmakers veelzijdigheid bieden bij het vastleggen van beeldmateriaal. Denk hierbij aan het in 2018 geïntroduceerde EOS R System, dat gebruikmaakt van de nieuwe RF-vatting. Van foto tot video – de EOS-serie met diverse camerabody’s en EF-lenzen biedt een breed scala aan gebruikers, van de beginnende fotograaf tot de professional, alle ondersteuning voor het vergroten van hun vaardigheden. Snelheid, comfort en een hoge beeldkwaliteit blijven centraal staan binnen het EOS-concept en daarmee is het Canon EOS System in staat de foto- en videocultuur nog verder te vergroten.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.