Zilveren Camera 2019

door Pieter Dhaeze op maandag 03 februari 2020

HILVERSUM, 1 FEBRUARI 2020 – Zaterdag 1 februari 2020 zijn de winnaars bekend gemaakt van de Canon Zilveren Camera 2019. De overall winnaar is geworden Eddy van Wessel met een serie over Baghuz in Syrië met als titel ‘Het laatste bolwerk’.

zilveren-camera-2019-winnaar

Kijk voor alle winnaars in het overzicht van de verschillende categorieën (klik hier) of bekijk een overzicht van de top 3 fotografen per categorie (klik hier).

zilveren-camera-2019-cat

Een diavoorstelling van alle winnaars kun je zien op Facebook (klik hier)

Expositie in Museum Hilversum
De tentoonstelling de Zilveren Camera 2019 is te zien van 2 februari tot en met 22 maart in Museum Hilversum. Er kan gestemd worden voor de publieksprijs. Eind maart wordt dan de winnaar van de Zilveren Camera Publieksprijs bekend gemaakt.

De Zilveren Camera (website) is de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie en wordt sinds 1949 uitgereikt. Stichting De Zilveren Camera is de drijvende kracht achter het initiatief. De Zilveren Camera heeft als missie de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen. Dit doet zij door bijzondere foto’s te belonen in de jaarlijkse wedstrijd, waar prijzen worden toegekend in diverse categorieën en de keuze voor de belangrijkste onderscheiding voor nieuwsfotografie in Nederland: de Canon Zilveren Camera.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.