Nieuwe Canon producten (o.a. EOS R5)

door Persbericht Canon NL op donderdag 13 februari 2020

Canon heeft vandaag - 13 februari 2020 - een serie nieuwe producten aangekondigd, waarvan hieronder de persberichten. 

Nieuw februari 2020 visual-klein

EOS R5
Amstelveen, 13 februari 2020
– Canon Inc. kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de EOS R5, een full frame-systeemcamera die is gebaseerd op het revolutionaire EOS R-systeem. De EOS R5 is ontwikkeld naar aanleiding van feedback van gebruikers en wensen vanuit de markt. De camera beschikt dan ook over een ongeëvenaard hoge snelheid, een hoge resolutie, 8K-videoregistratie en een onovertroffen beeldstabilisatie. Fotografen en filmmakers kunnen hun grenzen nog sneller verleggen en actiemomenten beter dan ooit vastleggen.

Snelle en superieure beeldregistratie
De EOS R5 bevestigt Canon’s betrokkenheid bij het EOS R-systeem, een systeem dat fotografen en filmmakers innovatieve producten biedt. De EOS R5 is de nieuwe benchmark in prestaties met een ongelooflijke 12 fps bij gebruik van de mechanische sluiter en 20 fps met de elektronische sluiter. De combinatie van snelheid en resolutie van de camera geeft de nieuwe norm aan, waardoor systeemcamera’s de ideale keuze worden voor een brede doelgroep, van bruidsfotografen tot wildlife fotografen.

De hoogwaardige Canon-technologie voor optische beeldstabilisatie en de superieure elektronische communicatie tussen lens en camera komen tot uitdrukking in deze laatste aanwinst binnen de EOS R-familie. De voor deze serie ontwikkelde technologie tilt de EOS R5 naar een hoger niveau met o.a. een nieuw, door Canon ontwikkeld in-camera beeldstabilisatiesysteem dat samenwerkt met het lensstabilisatiesysteem. Deze combinatie zorgt ervoor dat foto’s en videocontent trillingsvrij worden vastgelegd, ongeacht de opnamecondities.

Toekomstvaste videocontent
De EOS R5 is de ideale camera voor iedereen die zich met zijn of haar video’s en foto’s wil onderscheiden van de rest. Met 8K-videobeelden van bioscoopkwaliteit is de EOS R5 geschikt voor een breed scala aan scenario’s en vormt deze systeemcamera het antwoord op de groeiende vraag naar bewegende beelden met een hoge resolutie en hoge kwaliteit binnen alle genres. De camera biedt vier keer de resolutie van de huidige 4K-industriestandaard en stelt filmmakers in staat 8K-content wijdbeeld vast te leggen en indien nodig bij te snijden voor 4K-weergave.

Richard Shepherd, senior manager Pro Product Marketing, zegt: “We hebben er alle vertrouwen in dat de EOS R5 de wereldwijde markt voor systeemcamera’s zal veroveren en we zijn nieuwsgierig naar de content die fotografen en filmmakers met deze nieuwe, hoogwaardige camera gaan vastleggen. Deze camera benadrukt onze betrokkenheid bij systeemcamera’s en de noodzaak van toekomstbestendige tools voor fotografen en filmmakers. We introduceerden het innovatieve EOS R-systeem in september 2018 met een reeks RF-lenzen en de EOS R, kort daarna gevolgd door meer RF-lenzen, de EOS RP en de EOS Ra. De EOS R5 wordt het nieuwe vlaggenschip onder de Canon-systeemcamera’s en biedt een uitstekende beeldkwaliteit en veelzijdige mogelijkheden voor videoregistratie.”

Snelle communicatiemogelijkheden onderweg
Nu het aanleveren van content net zo belangrijk is als het vastleggen van foto- en video- opnamen, ondersteunt de EOS R5 de automatische overdracht van beeldbestanden van de camera naar het image.canon cloudplatform. Deze automatische beeldoverdracht maakt het voor gebruikers gemakkelijk om onderweg hun content op andere apparaten te bekijken. Met twee kaartsleuven biedt de EOS R5 extra gebruiksgemak.

Canon kondigt vandaag ook de introductie aan van de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – de nieuwste lens in de Canon RF-serie voor het EOS R-systeem. Canon ontwikkelt in totaal negen RF-lenzen die in 2020 op de markt verschijnen, waaronder de RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM en de compatibele Extender RF 1.4x en Extender RF 2x. Kijk ook op www.canon.nl  

RF 24-105mm F4-7.1 IS STM en RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM
Amstelveen, 13 februari 2020
– Canon Inc. introduceert vandaag de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM en kondigt de ontwikkeling aan van de RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x en Extender RF 2x. Canon bevestigt tevens de komst van vijf nieuwe RF-lenzen dit jaar ter aanvulling op het EOS R-systeem en de RF-vatting. Daarmee komt het totale aantal nieuwe RF-lenzen in 2020 op negen.

De eerste RF-lens die in 2020 gelanceerd wordt, is de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – een lichtgewicht zoomlens die compact en veelzijdig is, en daarmee perfect voor avontuurlijke fotografen. De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM biedt dankzij het grote brandpuntsbereik in deze lenscategorie een unieke combinatie van flexibiliteit en afmetingen, waardoor liefhebbers van fotografie binnen een breed scala aan scenario’s schitterende opnamen kunnen maken. Deze lens is dan ook de ideale allround lens voor onderweg.

Een perfecte partner voor op reis
Met een brandpuntsafstand van 24-105mm, een gewicht van slechts 395 gram en afmetingen van 88,8 mm x 76,6 mm, is de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ideaal voor fotoliefhebbers die een lens zoeken met veelzijdigheid in brandpuntsafstanden, maar die niet veel ruimte in hun fototas hebben of een zware uitrusting willen meenemen – vaak een vereiste van reisfotografen. De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM en de EOS RP wegen samen slechts 880 grami en bieden naast een goede lens/camerabalans ook een uitstekend gebruikscomfort tijdens het vastleggen van full frame kwaliteitsfoto’s en video’s onderweg.

Ter ondersteuning van het veelzijdige brandpuntsbereik, heeft de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM niet alleen een 0,4x life-size vergroting, maar ook een nieuwe, door Canon ontwikkelde 0,5x Center Focus Macro-modus. Deze modus biedt fotografen een sterke vergroting bij 24mm wat resulteert in een minimale scherpstelafstand van 13 cm. Met als eindresultaat dat onderwerpen in het midden van het beeld haarscherp zijn, waardoor mooie, verborgen details zichtbaar worden en de randen van het beeld vervagen tot een aantrekkelijke onscherpte. Ideaal voor fotografen die hun creatieve grenzen willen verleggen.

Hoge prestaties bij foto’s en video’s
De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM beschikt over de hoge optische kwaliteit en snelle camera- naar-lens-communicatie die kenmerkend zijn voor de gehele RF-lijn van Canon. Met een groot achterste element en Canon’s Super Spectra Coating, beschikken fotoliefhebbers over hoge optische prestaties binnen het gehele beeldveld met minimale reflectie en overstraling. De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM heeft een eigen gegevensprofiel voor DLO- lenscorrectie – een kenmerk dat geldt voor alle Canon RF-lenzen – waardoor gebruikers schitterende opnamen kunnen maken met een minimale noodzaak voor nabewerking.

De STM AF-motor van de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM zorgt voor snelle AF-prestaties bij foto’s en een vloeiende, geruisloze werking bij het vastleggen van videobeelden. Dankzij de 5- stops Image Stabilizer (IS) kunnen fotografen erop vertrouwen dat het onderweg vastleggen van stabiele foto’s en video’s ruimschoots binnen hun mogelijkheden ligt. Met de introductie van de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, de aankondiging van de ontwikkeling van de RF 100- 500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x en Extender RF 2x, plus de mededeling dat er in 2020 nog eens vijf RF-lenzen zullen worden uitgebracht, onderstreept Canon haar betrokkenheid bij de RF-vatting. Bovendien kondigt Canon Inc. vandaag de ontwikkeling aan van de EOS R5, een full frame-camera die het begrip systeemcamera opnieuw definieert. Hiermee bewijst Canon haar betrokkenheid bij bestaande, nieuwe en toekomstige gebruikers van het EOS-systeem en biedt de onderneming een volledig scala aan opties, ongeacht de creatieve ambities van de gebruikers.

Prijs en beschikbaarheid
De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM is vanaf april verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van€ 509,99. Er zal tevens een EOS RP kit incl. RF 24-105mm F4-7.1 IS STM gelanceerd worden en een EOS R kit incl. RF 24-105mm F4-7.1 IS STM. Deze kits hebben een verkoopadviesprijs van respectievelijk € 1519,99 en € 2239,99.

Canon EOS 850D
Amstelveen, 13 februari 2020
- Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de Canon EOS 850D, een veelzijdige en connected DSLR-camera die bovendien licht in gewicht is. De EOS 850D is voorzien van Canon’s snelle en responsieve DIGIC 8-processor. Met de 24,1 Megapixel Dual Pixel CMOS APS-C-sensor en indrukwekkende 4K-videocapaciteit legt de EOS 850D alle details en kleuren moeiteloos vast. Dit nieuwe model is de perfecte allrounder voor liefhebbers van fotografie die hun bestaande uitrusting willen upgraden en hun creativiteit alle ruimte willen geven.

Dankzij de APS-C-sensor biedt de camera maximale invloed op de scherptediepte, waardoor scherpe beelden ontstaan die het onderwerp door een prachtig zachte achtergrond een extra accent geven. Zelfs bij het fotograferen van snelbewegende onderwerpen of onderwerpen op grote afstand, zoals vogels hoog in de lucht, biedt de 24,1 Megapixel-sensor voldoende resolutie voor bijsnijden van de opname. De sensor zorgt ook bij weinig omgevingslicht voor opnamen met hoge resoluties zonder afbreuk te doen aan de prestaties – perfect bij portretfotografie binnenshuis. Omdat de EOS 850D deel uitmaakt van Canon’s wereldwijd gerenommeerde EOS-systeem, kunnen gebruikers elke EF- of EF-S- lens bevestigen, een Speedlite-flitser toevoegen voor creatieve belichtingsopties of een externe microfoon aansluiten via de 3,5mm-plug. In combinatie met de veelzijdige EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM kit-lens kunnen fotografen moeiteloos een groot aantal opnamescenario’s aan.

Net als de modellen in het Canon EOS-portfolio voor professionals is de EOS 850D uitgerust met een Intelligent Tracking (iTR) autofocus (AF) functie die mogelijk is dankzij de 220.000 pixel RGB+IR- meetsensor. Door hoge resolutiegegevens van de automatische belichting uit te wisselen met de AF- sensor biedt iTR AF een hoge responssnelheid en nauwkeurigheid, ideaal voor sport- en natuurfotografie. Deze geavanceerde technologie maakt automatische gezichtstracking door de optische zoeker mogelijk. Het ergonomische ontwerp heeft instelwielen aan de boven- en achterkant voor dubbele instelmogelijkheden van zowel sluitertijd als diafragma. Met dit verbeterde ontwerp, de lichtgewicht body en de verbeterde connectiviteit draagt de Canon EOS 850D bij aan een groter gebruiksgemak en is het een geweldige camera voor liefhebbers van fotografie die een DSLR-model zoeken dat zowel inspireert als volledige creatieve controle biedt.

Altijd het juiste moment vastleggen
De nauwkeurige Eye Detect AF in Live View-modus geeft portretten dankzij ogen vol subtiele details, een natuurlijke uitstraling die het onderwerp echt tot leven brengt. De camera kan ononderbroken fotograferen met 7 fps, waardoor het nauwkeurig volgen van bewegende onderwerpen moeiteloos gaat. Om fotografen de flexibiliteit te bieden hun onderwerpen vanuit verschillende gezichtspunten vast te leggen, heeft de camera een variangle touchscreen dat onder bijna elke hoek kan worden geplaatst voor composities met maximale creatieve vrijheid.

De AF-tracking van de Canon EOS 850D is razendsnel en nauwkeurig dankzij de 45-punts all-crosstype AF-sensor en Dual Pixel CMOS AF. De functie Gezichtsdetectie heeft een hoge betrouwbaarheid voor een betere belichtingsbeoordeling wanneer mensen zich in het beeld bevinden – perfect voor fotografie bij uitdagende lichtcondities, zoals bij onderwerpen met tegenlicht.

Meer controle bij foto’s en video’s
Of het nu gaat om video’s of foto’s, deze snelle en krachtige DSLR levert dankzij de DIGIC 8-processor een superieure beeldkwaliteit. De Canon EOS 850D kan in Full HD opnemen met 60p, in 4K tot 25p1 en breidt de mogelijkheden van de voorganger bij video-opnamen uit met een meer gedetailleerde set- up voor time-lapse video’s en automatische scèneselectie. Om de bewegingen te corrigeren die kunnen optreden bij handheld-videoregistratie, is de EOS 850D voorzien van 5-Axis Movie Digital IS om vloeiende, trillingsvrije videobeelden vast te leggen.

Tijdens het vastleggen van foto’s in de Live View-modus hebben fotografen dankzij de Dual Pixel CMOS AF een nauwkeurige controle bij het selecteren van hun scherpstelpunt – 143 scherpstelpunten in de automatische modus of 3.975 punten bij handmatige selectie. De Remote Live View-functie geeft fotografen extra controle, inclusief activering van ontspanknop op afstand en de mogelijkheid om opnamen op hun smartphone te bekijken, ideaal wanneer ze afstand tot de camera moeten houden. Beelden kunnen in RAW worden vastgelegd om alle informatie te gebruiken die door de sensor is geregistreerd. Opnamen in C-RAW hebben een kleinere bestandsgrootte, waardoor de opnamebuffer bij continu-opnamen bijna verdubbelt van 40 naar 75 opnamen. Met de in-camera RAW-beeldbewerking kunnen gebruikers hun beelden perfectioneren zonder dat een pc of mobiel apparaat nodig is.

Moeiteloos verbinding maken en delen
De connectiviteitsopties bieden liefhebbers van fotografie meer manieren om hun werk te delen en zorgen voor een hoger beveiligingsniveau bij het opslaan. Met de 2,4 GHz Wi-Fi- en Bluetooth®2 Low Energy-connectiviteit kunnen fotografen de Canon EOS 850D via de Canon Camera Connect-app verbinden met hun iOS- of Android-apparaat om opnamen te bewerken en resultaten van hoge kwaliteit te delen. Zodra content is gedownload, kan het worden geplaatst en bekeken op social media of gedeeld met familie en vrienden. Dankzij deze integratie kunnen fotografen opnamen eenvoudig bewerken met DPP Express voor iPad3 en onderweg de volledige workflow voor RAW- opnamen hanteren. De functie Auto Image Sync garandeert met Image Transfer Utility 2 een zorgeloze back-up van zowel foto’s als video’s op de pc van de gebruiker, zodat unieke opnamen nooit verloren gaan.

Voor fotografen die de volgende stap in creatieve controle willen zetten, maakt deze indrukwekkende DSLR haarscherpe 4K-videoregistraties. De Canon EOS 850D is snel, gebruikersvriendelijk en duurzaam. Deze camera zit boordevol geavanceerde functies om fotografen de tools te bieden die ze nodig hebben om hun creatieve talenten verder te verkennen.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon EOS 850D kan vanaf vandaag al worden gereserveerd via de officiële, online Canon Store en zal vanaf april 2020 verkrijgbaar zijn. De body heeft een verkoopadviesprijs van € 919,99. De Canon EOS 850D kit inclusief de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM heeft een verkoopadviesprijs van € 1019,99. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl.

De belangrijkste kenmerken:

 • 24,1 Megapixel Dual Pixel CMOS APS-C-sensor
 • Continu-opnamen met 7 fps
 • 4K (contrast AF) 24p/25p
 • Full HD met Dual Pixel CMOS AF tot max. 60p
 • AF-systeem met 45-punten
 • 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor met Flicker Detection (dezelfde als in de 90D)
 • Intelligent Tracking (iTR) AF
 • Eye Detection AF (met tracking)
 • DIGIC 8-beeldprocessor

Canon SELPHY SQUARE QX10
Amstelveen, 13 februari 2020 -
Canon Europe kondigt de introductie aan van de Canon SELPHY SQUARE QX10, de nieuwste toevoeging aan de populaire SELPHY-serie met compacte fotoprinters, en Canon’s XS-20L – het vierkante Canon-fotopapier. Deze draagbare, compacte fotoprinter is klein genoeg om in een handtas of rugzak mee te nemen. Daarmee is het de perfecte accessoire voor liefhebbers van creatieve fotoprints en gepassioneerde Instagrammers die direct al hun mooie herinneringen willen printen. Via de gratis te downloaden Canon SELPHY Photo Layout app (iOS/Android) kan de nieuwe SELPHY SQUARE QX10 printen vanaf elke smartphone of tablet (iOS/Android).

De ingebouwde accu en standaard Wi-Fi-connectiviteit van de SELPHY SQUARE QX10 maakt het printen van hoogwaardige vierkante 68 x 68 mm (2,7 x 2,7 inch) foto’s eenvoudiger dan ooit. Het Canon XS-20L fotopapier (apart verkrijgbaar) heeft een vierkant formaat en is gemakkelijk te personaliseren. Dit fotopapier heeft tevens een zelfklevende achterzijde. De kaderrand geeft de foto een klassieke uitstraling en biedt ruimte voor het toevoegen van handgeschreven bijschriften – perfect voor een retro- en nostalgisch gevoel. De beschermende coating zorgt ervoor dat de prints veeg-, water-, vuil- en scheurbestendig zijn.

De SELPHY SQUARE QX10 maakt in slechts 43 seconden een droge, hoogwaardige fotoprint zonder dat inktcartridges of een printerlade nodig zijn. De printer werkt met de duurzame dye-sublimation technologie, waardoor de prints 100 jaar lang mooi blijven en er geen verkleuring of verbleking zal optreden. Door met een slim apparaat de QR-code van de Canon SELPHY SQUARE QX10 te scannen, maakt de printer eenvoudig verbinding met de SELPHY Photo Layout-app. Vandaaruit hebben gebruikers toegang tot de fotobibliotheek op hun smartphone en kunnen ze diverse, creatieve accenten toevoegen. Met stempels, filters, kaderlijnen en speciale lay-outs helpt deze app bij het personaliseren van fotoprints om ze echt uniek en exclusief te maken.

De Canon XS-20L label-set kan eenvoudig worden gebruikt voor het decoreren van alledaagse voorwerpen zoals scrapbooks, fotoalbums en telefoonhoesjes, maar ook voor decoraties in huis om de herinnering aan speciale, dierbare momenten levend te houden. De Canon SELPHY SQUARE QX10 heeft geen kabels, snoeren of ander gedoe nodig en is ontworpen om moeiteloos in elke lifestyle te passen. Dankzij snel opladen via USB, print deze compacte wireless fotoprinter met ingebouwde accu in een oogwenk prachtige prints waar je jarenlang van kan genieten.

De Canon SELPHY SQUARE QX10 is vanaf maart 2020 via de Canon Store en officiële Canon-dealers verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 155,00. De Canon SELPHY SQUARE QX10 is verkrijgbaar in het zwart, wit, roze of groen. Een set van 20 vel Canon XS-20L fotopapier kost € 15,99. Ga voor meer informatie over de Canon SELPHY SQUARE QX10 en de Canon XS-20L label-set naar www.canon.nl.

Canon SELPHY SQUARE QX10 – de belangrijkste kenmerken: •Fotoprints met volle, levensechte kleuren die wel tot 100 jaar mooi blijven

 • Draagbaar en met ingebouwde accu – klein genoeg om in een handtas of rugzak mee te nemen
 • Maak via Wi-Fi eenvoudig verbinding met een smartphone; gebruik de Canon SELPHY SQUARE QX10 waar je maar wilt
 • Gebruik de SELPHY Photo Layout-app 2.0 om creatieve accenten toe te voegen aan de vierkante fotoprints
 • De Canon SELPHY SQUARE QX10 print tot 256 tinten per primaire kleur en dit resulteert in 16,7 miljoen mogelijke kleuren

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.