Actie Magini

door Pieter Dhaeze op maandag 18 juni 2012

Foto's van mooie onderwerpen of gedenkwaardige momenten maak je om te delen met anderen. En dat doe je het best met Magini. Magini? Ja, Magini! Want daarmee creëer je met een minimale inspanning een maximale beleving!

Misschien ken je het nog wel van vroeger, dat kleine flipfotoalbum in de handtas van tante of oma. Foto's van 15 bij 10 cm in plastic hoesjes gebundeld tot een klein album, dat bij visites en verjaardagen van hand tot hand ging om samen de laatste ontwikkelingen van kinderen en kleinkinderen te beleven.

Het was misschien een beetje oubollig, maar eigenlijk toch veel leuker dan de vluchtige beleving van een paar willekeurige snapshots die je op je telefoon hebt staan. Bovendien laat je je iPhone niet zomaar onbeheerd bij iedereen langsgaan op een feestje of een verjaardag.

MAGINI
Anno 2012 heeft Webprint het flipalbum nieuw leven ingeblazen, maar dan beter en mooier met echte foto's, zonder hoesjes en introduceert dit onder naam MAGINI. Handig en duurzaam en bovendien zeer eenvoudig te maken. En dat allemaal heel betaalbaar.
Vanaf je telefoon*, tablet* of computer maak je met foto's op deze apparaten binnen een handomdraai een schitterende Magini.

En dat is dan niet alleen handig in een handtas van oma of tante, maar met zijn professionele uitstraling kun je een Magini ook gebruiken voor je portfolio, als bedrijfs- of productpresentatie, als koffietafelboekje of als eventbook.
In de formaten 15x10cm en 19x13cm, in zijdemat of hoogglans tot 100 foto's zijn de toepassingen van een Magini als hoogwaardig communicatiemedium onbeperkt voor zowel de consument als voor bedrijven.

MAKEN
Zoals gezegd maak je een Magini in een handomdraai of beter, in een paar muisklikken. Op je computer ga je naar de website van Webprint, waar je kiest voor de optie Magini maken. Je selecteert de foto's die je in het albumpje wilt gebruiken. Deze worden vervolgens automatisch in het boekje geplaatst, waarna je zelf eventueel de volgorde kunt aanpassen. Verder geen 'toeters-en-bellen' in de opmaak, alleen nog de rugtitel, de uitvoering en de verzend- en betaalgegevens opgeven en klaar!!!!
Vanaf je telefoon of tablet gaat het met de speciale app* allemaal nog veel gemakkelijker. Installeer de gratis fotoalbum app en met een paar taps heb je je Magini gemaakt en besteld.

BELEVEN
Na een paar werkdagen ontvang je je Magini via de post, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Het boekje is keurig verpakt en zal je zeker aan-genaam verrassen als je het uit de folie haalt. Een Magini voelt degelijk aan en heeft een hoog kwalitatieve uitstraling met stijve pagina's van dik papier. De foto's zijn afgedrukt op echt foto-papier en ruggelings verlijmd, zodat er geen lelijk of stug bindsysteem nodig is en het boekje helemaal plat open kan slaan. Dit laatste ook dankzij de unieke omslagverlijming.

TIPS
Hoewel het maken van een Magini eigenlijk geen toelichting behoeft, zijn er toch een paar aandachtspunten om de beleving en de kwaliteit nog verder te verhogen:
1. Regel de volgorde van de geselecteerde foto's door voor de bestandsnaam een volgnummer te zetten, zoals 001_vakantie, 002_vakantie etc. De automatische volgorde is dan meteen goed. Bedenk daarbij dat de eerste en de laatste foto gebruikt worden voor respectievelijk de voor- en achterzijde. Sla ze op als JPEG-bestanden.
2. Maak tijdens een vakantie ook foto's van bonnetjes, entreekaartjes, wegwijzers, zodat je die later in je Magini kunt zetten. Ook schermafbeeldingen van Google Maps zijn leuk om in een vakantieboekje te gebruiken.
3. Magini's hebben de verhouding 3:2, dus het is handig om je foto's eventueel vooraf al op deze verhouding bij te snijden of je camera op deze verhouding in te stellen. Er worden dan niet onverwacht stukken van je foto's afgesneden.
4. Voor de gevorderde gebruikers: de kleuren zijn het meest natuurgetrouw als de foto's voorzien zijn van de sRGB-kleurruimte. Dit is bij alle telefoon- en compactfoto's automatisch het geval. Bij opnamen van systeemcamera's moet even gelet worden op de instellingen.
Zwart-wit foto's worden zonder kleurzweem afgedrukt als ze worden aangeleverd als sRGB-foto's.
5. Voor de Photoshoppers: Je kunt zelf compilaties maken van losse foto's en zo als pagina in een Magini toepassen. Panorama's over twee pagina's hebben de verhouding 3:1 en moeten als twee losse foto's van 3:2 worden geplaatst. Wil je de voorpagina voorzien van een titel en de achterzijde van een colofon, dan kun je deze tekst in Photoshop toevoegen aan de betreffende foto's en zo in een Magini opnemen.
6. Voor de social media-fans: Haal je foto's van Facebook, Hyves of Flickr naar je computer, tablet of telefoon en maak daar een Magini mee. Dan kun je je mooiste momenten ook delen met anderen als je even niet online bent.

Klik hier en begin nu. Veel plezier en geniet, want MAGINI = MAGIC! 

* App Store iOS en Play Store Android: Webprint fotoalbum

 

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.