Firmware EOS 7D

door Pieter Dhaeze op donderdag 28 juni 2012

Canon heeft voor de EOS 7D firmware v2 ontwikkeld en voegt daarmee een nieuwe reeks functies toe die fotografen in staat stelt de grenzen van hun fotografische mogelijkheden te verleggen. Met de hoge snelheid, de geavanceerde mogelijkheden en de creatieve veelzijdigheid van de camera als basis, biedt de nieuwe firmware fotografen een serie voordelen, waaronder een hogere opnamesnelheid bij reeksopnamen met maximale RAW-resolutie, functies voor in-camera bewerking van opnamen, een door de fotograaf te definiëren Auto ISO en ondersteuning van Canon’s meest recente GPS-ontvanger, de GP-E2.

Firmware EOS 7D v2: Windows (klik hier) | Mac (klik hier).

De EOS 7D werd in 2009 gelanceerd en de ontwikkeling van deze camera vond plaats op basis van feedback van duizenden fotografen van over de hele wereld. Vandaag de dag wordt dit model nog steeds beschouwd als één van de beste APS-C camera’s op de markt. Een camera die voor een reeks aan fotografische stijlen de perfecte combinatie biedt van superieure beeldkwaliteit en buitengewone veelzijdigheid. Voor de ontwikkeling van de nieuwe firmware volgde Canon een identieke benadering om op basis van directe feedback van gebruikers de prestaties van de EOS 7D naar een hoger niveau te brengen en zowel de opnamemogelijkheden als de creatieve functionaliteit uit te breiden.
 
Verbeterde RAW-prestaties
Met een 18 Megapixel APS-C CMOS-sensor, twee “DIGIC 4” processoren en een ISO-bereik dat is vergroot tot 12.800, biedt de EOS 7D een hoge kwaliteit met snelheden tot 8 fps. Dankzij de nieuwe firmware van de Canon EOS-1 serie afkomstige algoritmen voor optimaal beheer van het geheugen, zullen fotografen bij continu-opnamen nu meer flexibiliteit ervaren. Het maximale RAW-buffer is vergroot tot 25 RAW-bestanden of 130 JPEG-bestanden. In combinatie met de 18 Megapixel resolutie en 14-bits beeldverwerking stelt dit fotografen in staat de essentiële momenten vast te leggen met opnamen vol details.
 
In-camera bewerking en beoordeling
Een serie nieuwe bewerkingsfuncties biedt fotografen meer controle over het eindresultaat, waarbij nabewerkingen in-camera kunnen plaatsvinden. Fotografen kunnen nu hun RAW-bestanden bewerken en verschijnselen zoals randlicht, vervorming en chromatische aberratie corrigeren. Aanpassingen aan de witbalans, beeldscherpte en Picture Style plus een serie andere parameters kunnen nu direct na de opname plaatsvinden, waarbij de resultaten worden opgeslagen als nieuwe JPEG-bestanden. Ook de grootte van de JPEG-bestanden kan direct worden gewijzigd zonder dat een PC of Mac nodig is.
 
Met een functie voor het beoordelen van de opnamen kunnen fotografen op de terugweg van een opnamesessie eenvoudig grote volumes aan opnamen sorteren. De informatie over de beoordeling wordt opgeslagen bij de metagegevens van elk fotobestand en kan worden gelezen door een serie bewerkingsprogramma’s, waaronder Canon Digital Photo Professional, Apple Aperture, Adobe Lightroom en Bridge.
 
Extra controle bij foto’s en movies
De nieuwe firmware van de EOS 7D biedt extra veelzijdigheid bij zowel foto’s als movies. De nieuw toegevoegde regeling van Auto ISO stelt fotografen in staat de maximale ISO-gevoeligheid te limiteren tot elk gewenst punt binnen het native ISO 400-6.400 bereik. Met meer controle over de belichting is het voor fotografen mogelijk de maximale automatische ISO-gevoeligheid aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren of in verschillende situaties parameters aan te passen voor specifieke creatieve doelen.
 
De verbeterde geluidsregistratie in de Movie modus geeft ambitieuze filmmakers meer controle tijdens het maken van video-opnamen. Gebruikers kunnen de beelden van hun Full HD-movies (1920x1080p) voorzien van 16-bits stereogeluid dat met omroepkwaliteit wordt gesampled met 48 KHz. De nieuwe handmatige regeling van het geluidsvolume stelt gebruikers in staat te kiezen uit 64 niveaus. Een digitaal windfilter reduceert de ruis die wordt veroorzaakt door luchtstromingen rond de microfoon en zorgt dat het geluid helder en vrij is van interferentie.
 
Volg elke reis met GPS-compatibiliteit
Met ondersteuning van de GPS-ontvanger GP-E2 – de meest recente Canon GPS-unit – stelt firmware v2 gebruikers ook in staat de plaatsen te volgen waar de opnamen zijn gemaakt. De GP-E2 wordt veilig aangesloten op de hotshoe en via een kabel met de camera verbonden. Dit maakt het voor EOS 7D fotografen eenvoudig om hun foto’s te voorzien van gegevens over de lengte- en breedtegraad plus de richting waarin de opname is gemaakt. Deze gegevens worden toegevoegd aan het EXIF-bestand van de opname¹. Een GPS Logger registreert de verplaatsingen door met regelmatige intervallen de GPS-gegevens te downloaden. De compatibiliteit met Google Maps houdt in dat gebruikers hun route eenvoudig kunnen bekijken met de gratis Map Utility software van Canon.
 
Canon EOS 7D firmware v2 – nieuwe kenmerken: 
   • Verbeterde maximale reeks RAW-opnamen (max. 25) 
   • In-camera bewerking van RAW-opnamen 
   • In-camera beoordeling van opnamen 
   • In-camera aanpassen van JPEG-bestandsgrootte 
   • Maximale Auto ISO-instelling (ISO 400-6.400) 
   • Handmatige volumeregeling bij movies 
   • GPS-compatibiliteit 
   • Aanpassen van bestandsnamen 
   • Instellen van tijdzone 
   • Sneller scrollen van vergrotingen 
   • Quick control scherm tijdens weergave

 Canon EOS 7D – belangrijkste kenmerken: 
   • 18 Megapixel APS-C CMOS-sensor 
   • Opnamesnelheid tot 8 fps 
   • ISO-bereik tot maximaal 12.800 
   • Circa 100% zoeker 
   • 19 ‘cross-type’ AF-punten 
   • iFCL meetsysteem 
   • Twee "DIGIC 4" beeldprocessoren 
   • Full HD-movies 
   • Geïntegreerde Speedlite Transmitter 
   • 3” Clear View II LCD 
   • Camerabody van magnesiumlegering met beschermende afdichtingen

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.