EOS 6D Sample images

door Pieter Dhaeze op zondag 23 september 2012

De EOS 6D is op 17 september aan de vooravond van de Photokina 2012 voorgesteld aan de pers. We hebben de camera daar in de hand gehad had, maar helaas was het niet mogelijk om met het pre-productiemodel foto's te maken. Daarom hebben we even op internet gegoogled naar 'sample images'.
 
Sample images
Omdat het nog even duurt voordat de eerste real-life foto's van deze camera op internet zullen verschijnen, heeft Canon Japan een speciale pagina aangemaakt met acht voorbeeldfoto's (met exif) en twee video's (met making off) afkomstig van de EOS 6D. We kennen deze (trage) bron al wat langer en zijn er eerlijk gezegd niet zo enthousiast over. Voornamelijk omdat het JPEG's betreft rechtstreeks uit de camera en de voorbeeldfoto's dus eigenlijk geen maatstaf schijn voor het 'schone beeld' waar een RAW-fotograaf in is geïnteresseerd. Toch willen we je deze 'sample images' niet onthouden, zodat je toch al beetje een indruk krijgt van de beeldkwaliteit van deze nieuwe volbeeldcamera.
.

Klik op een miniatuur voor beeldvullende weergave.
Klik rechts op een miniatuur en kies Doel opslaan als voor het full-res beeld.

Sample video
Op deze pagina zijn ook twee clips te vinden die met de EOS 6D gemaakt zijn. Omdat ze niet in Full HD worden aangeboden, zijn ook deze niet maatgevend voor de videokwaliteit van de EOS 6D. Omdat ze wel duidelijk maken hoe mooi je met een systeemcamera met een volbeeldsensor kunt filmen, tref je hieronder toch twee linkjes.

Review
Tot de tijd dat we zelf de beeldkwaliteit van de EOS 6D kunnen testen én met onze lezers kunnen delen, zullen we het even met bovenstaand materiaal moeten doen. Heb je echter zelf ergens full-res foto's ontdekt van de EOS 6D, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl. Happy hunting.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.