Poll Volbeeld overstap

door Pieter Dhaeze op dinsdag 09 oktober 2012

De poll Volbeeld (1) had als stelling:

Overweeg je momenteel om over te stappen van een APS-C camera naar een volbeeld (full-frame) camera?

Hierop hebben we 801 reacties gehad.

Met de komst van de EOS 6D en ook modellen van andere fabrikanten is het aanbod van camera's met een volbeeldsensor (full frame) aanzienlijk uitgebreid. Ook gezien de prijsstelling zou 2013 dus een perfect moment kunnen zijn om over te stappen van een EOS met een APS-C sensor naar een full-frame camera, zoals de EOS 6D, maar ook een EOS 5D mark II, EOS 5D mark III of zelfs een EOS 1DX.

Wij vroegen onze lezers naar hun gedachten over de overstap van APS-C naar volbeeld en van de 800 respondenten geeft ruim de helft (!) aan dat ze graag over zouden willen stappen, maar dat de prijs (en ook het bezit van EF-lenzen) momenteel nog een belemmering is.
Minstens zo opvallend is dat 26% al een volbeeld EOS bezit en dat bijna 10% zeker gaat overstappen, ongeacht prijs of lenzen. Ruim 85% van de vrijetijdsfotografen heeft of ambieert dus een full-frame camera en wij zijn blij verrast met dat percentage!

Voor ons reden om de 'twijfelende' 50% te vragen bij welke body-prijs ze de switch van APS-C naar volbeeld wel zouden maken. Wij zijn benieuwd. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.