Poll Lightroom versie

door Pieter Dhaeze op donderdag 24 januari 2013

De poll 'Lightroom versie' had als stelling:

Gebruik je Lightroom voor je RAW-foto's? En zo ja, welke versie?

Hierop hebben we 891 reacties gehad.

De vraag voor deze poll komt voort uit de aanmeldingen voor de workshop Maak iets moois van je foto's. Hierin is een onderdeel opgenomen waarin we RAW-foto's bewerken in Lightroom, bij voorkeur in versie 4. Het bleek echter dat enkele deelnemers nog werkten met versie 3. Wij vroegen ons af hoe groot deze groep nog is onder onze lezers.

Blijkbaar is RAW en alles wat ermee te maken heeft een interessant onderwerp, want de opkomst bij deze enquête is hoog met 891 respondenten.
Interessant is om te zien dat bijna 90% van hen al in RAW werkt. We hebben dus te maken met een groep van gevorderde fotografen. Dat 2/3 van deze 'RAW-shooters' met Lightroom werkt, verbaast ons niet, maar het lage percentage Aperture-gebruikers (6%) wel.

Om terug te komen op de originele vraag, gebruiken van de 520 Lightromers nog 112 personen versie 3. Dat is ruim 20% en dat vinden we toch redelijk veel. Versie 4 is niet duur en biedt op het gebied van Ontwikkelen zoveel meer kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid dan Lightroom 3. Mogelijk is het de angst om de catalogus om te zetten van 3 naar 4 wat de meeste mensen nog tegenhoudt. En dat is onterecht, want dat levert eigenlijk geen problemen op. Dus stap over van Lightroom 3 naar 4 en breng de kwaliteit van je fotografie 'to the next level'.

Bedankt weer voor de medewerking en doe ook met de volgende poll mee.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.