Strand: inspirerende omgeving!

door pjcdhaeze op dinsdag 26 maart 2013

Het strand blijft voor mij altijd een erg inspirerende omgeving! Afgelopen zaterdag stond de eerste bijeenkomst van de masterclass workshop op het programma en die vond plaats op het strand in Domburg / Zoutelande. Redelijk vroeg begonnen omdat er regen zou komen aan het eind van de middag, maar die regen bleef gelukkig uit en iedereen was zo fanatiek om door te gaan tot en met het 'blauw kwartiertje'!

Canon 60D + 17-40mm; F/13,  4 sec,  iso 100,  Redged RTC 336 statief, 5 stops ND filter en 84.5 grijsverloopfilter

Het blijft toch iedere keer weer verrassend hoe bijzonder de kleuren worden op de overgang van dag naar nacht en in combinatie met langere sluitertijden (hierboven 4 sec) levert dat prachtige, mysterieuze beelden op met een heel aparte sfeer! Toch even heel wat anders dan wanneer je op een zomerdag daar staat..!

Een van de deelnemers begon op een zeker moment met flitsen en ook dat leverde weer heel aparte foto's op en zeker het oplichten van de vloedlijn was daarbij een verrassend bijkomend effect! Hannie bedankt voor het idee!

Ook foto's zonder kleur kunnen heel interessant zijn! Bij deze foto heb ik bewust heel ruim belicht waardoor een high-key effect ontstaat. De rij palen in de achtergrond is m.i. daarbij wel erg belangrijk om toch een goede balans in de foto te krijgen.
De titel van deze blog had ook kunnen zijn; 'hoeveel kleur heb je nodig'? Daarom nog een tweetal foto's met weinig kleur. Maar kleuren die voor mij wél de sfeer van de foto bepalen: het rood van de snavels van de scholeksters en het goudkleurige licht in het water naast de steenloper.

Kortom; inspiratie genoeg op het strand!


 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.