Kleurenfestival Hallerbos

door pjcdhaeze op woensdag 08 mei 2013

Net als veel andere natuurfotografen heb ik ook dit jaar weer een bezoek gebracht aan het Hallerbos. Dit inmiddels onder natuurfotografen zeer populaire bos blijft toch een zeer bijzondere natuurbelevenis. De bloei was dit jaar erg laat, maar zeker niet minder fraai en het leek wel of de geur deze keer intenser was dan afgelopen jaren. Woensdag eerst een heerlijke wandeling met familie en vrijdag een workshop voor een kleine groep fotografen.
Bij aankomst om kwart voor zes direct een leuke verrassing in de vorm van twee reeën die eigenlijk ongestoord zo'n kleine tien minuten op 15 meter afstand bleven grazen. Helaas gebeurde dat 'vooral lopend' waardoor veel foto's toch net bewogen waren (het was nog vrij donker).

Grote uitdaging bij het Hallerbos is om enigszins originele foto's te maken, alhoewel dat bijna onmogelijk is als je kijkt wat hier allemaal al gefotografeerd is. En veel hangt ook af van het licht en de omstandigheden. Met wat ochtendmist of dauw krijg je toch heel andere foto's dan wanneer het zonnetje 'lekker hard' schijnt.
Hier een selectie van een dag Hallerbos (met opvallend veel staande foto's):
 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.