Poll browser

door Pieter Dhaeze op dinsdag 21 mei 2013

Als we de profielen van onze 20.000 lezers ontrafelen, dan zien we dat 75% op Windows werkt en 25% met Mac. Als we de statistieken van Google Analytics bekijken, dan kunnen we ook de browsers in kaart brengen: 36% Safari - 28% Internet Explorer - 19% Chrome - 16% Firefox - 1% overig. Hierbij valt op dat het percentage Mac-gebruikers in ons archief zo laag is ten opzichte van het hoge percentage Safari (= Mac browser) in de Google statistieken.

Wat is nu waarheid? En wie kunnen we dat dan beter vragen dan de lezers zelf.

'Met welke browser bekijk je EOSzine.nl?'

Hoewel het onderwerp niets met fotografie te maken heeft, heeft de poll toch 671 reacties opgeleverd.

Uit onze steekproef blijkt dat Safari en Internet Explorer de meest gebruikte browsers zijn, alleen hebben ze stuivertje gewisseld ten opzichte van Google en is IE koploper met ruim 30%.

Toch is dit niet de 75%, zoals het aandeel is van Windows. Daaruit kunnen we concluderen dat veel Windowsgebruikers IE niet meer als standaard browser hebben en Chrome en Firefox een behoorlijk aandeel opeisen.

Samen met Safari zijn deze twee browsers ook beschikbaar op smartphone en tablets, die een steeds groter aandeel gaan hebben in het bezoekers verkeer.
Met bovenstaande gegevens zullen we proberen de compatibiliteit van EOSzine.nl zo optimaal mogelijk te houden.

Op de redactie nemen we steeds vaker video op met onze EOS-camera's. We vragen ons echter af of onze lezers ook wel eens filmen met hun EOS en dat willen we te weten komen met de nieuwe enquête. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.