Canon PIXMA TS7450

door Pieter Dhaeze op donderdag 08 april 2021

Op de redactie zijn we altijd blij als er weer een nieuwe printer ten burele verschijnt. Want hoewel er steeds minder geprint wordt, speelt papier nog steeds een belangrijke rol in onze dagelijkse communicatie. Of dat nu een tekstformulier is, een factuur, een brochure of een mooie fotoafdruk. Canon maakt daarom al vele jaren multifunctionals, waarbij de PIXMA TS7450 van de generatie 2021 is. Een korte kennismaking.

PIXMA TS7450-groot

Multifunctional
Voor wie is een multifunctional nu eigenlijk bedoeld? In principe voor iedereen die meerdere taken met papieren communicatie uitvoert. En voor de prijsklasse van de PIXMA TS7450 (ca. €120,-) zijn dat dus kleine bedrijven (ZZP-ers), maar ook families of verenigingen. Dat betekent dus dat het aantal gebruikers beperkt is tot twee of drie en dat het aantal prints relatief laag is. Heb je een bedrijf met tientallen medewerkers, die in een netwerk hoge volumes afdrukken, dan moet je duidelijk naar een ander printersegment uitkijken, zoals i-Sensys en imageRUNNER van Canon (klik hier).

PIXMA-TS7450-visual

Mogelijkheden
Een multifunctional als de PIXMA TS7450, heeft – zoals de naam al zegt – veel mogelijkheden: printen (foto’s/documenten tot A4), scannen (flatbed/ADF) en kopiëren (zwart-wit/kleur). Al die functionaliteit is niet alleen beschikbaar bij bediening vanaf de printer zelf, maar ook wanneer deze (draadloos/USB) aangesloten is op je computer of verbonden met je telefoon (met de PRINT-app van Canon). Vooral dat laatste geeft veel flexibiliteit en via de Camera Connect-app van Canon kun je in samenwerking met de PRINT-app zelfs foto’s van je camera afdrukken, zonder tussenkomst van een computer. Wil je alle mogelijkheden weten, kijk dan in de specificaties van de PIXMA TS7450 (klik hier).

Bediening
Als je álle mogelijkheden via álle eventueel te koppelen apparaten (telefoon, computer, cloud, diensten, USB, WIFI etc.) wil gebruiken van de PIXMA TS7450, dan ben je wel een regenachtige zondagmiddag bezig. Zorg in ieder geval dat je de handleiding in de buurt hebt (klik hier). Wil je echter alleen koppelen met je telefoon met daarop de PRINT-app en de printer via USB aan je computer aansluiten, dan vraagt dat niet meer dan een kwartiertje en on-screen instructies opvolgen.

Printkosten
De PIXMA TS7450 werkt met één zwart-cartridge (PG-560) en één kleuren-cartridge (CL-561). Je kunt daarbij kiezen voor de XL-variant, wat aanzienlijk scheelt in prijs met milliliter inkt (kleur: €1,50/ml versus €1,90/ml). Met een CL-561XL (€18,50 voor 12,2ml) print je 300 pagina’s A4 met kleur in documentopmaak, dus illustraties en logo’s. Ook kun je 118 foto’s afdrukken van 15 bij 10 cm (inkt: €0,16), waarbij het papier (Photo Paper Plus Glossy II) 18 cent per velletje kost. Eén fotoafdruk van 15 bij 10 cm kost met de PIXMA TS7450 dus 34 cent.

Snelheid
De PIXMA TS7450 is geen echt ‘snelheidsmonster’, maar hij laat je ook niet lang wachten. Een A4-tje zwart-wit tekst in Standaard-modus duurt amper 5 seconden. Een fotoafdruk van 15 bij 10cm op hoogste kwaliteit duurt ongeveer 40 seconden.

Kwaliteit
De printkwaliteit van de PIXMA TS7450 is zowel voor tekst als foto’s bovengemiddeld en wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het papier. Op gestreken kopieerpapier is tekst strakker dan op een dun velletje budget-A4. En foto’s zien er op origineel Canon fotopapier beter en scherper uit, dan op B-merk papier. Ook blijven met originele supplies (papier én inkt) de kleuren langer in tact, wat in veel gevallen de eventuele meerprijs meer dan waard is.

Samenvatting
De PIXMA TS7450 is een heel capabele multifunctional voor kleingebruikers, die op allerlei manieren – en vaak onverwacht – met zijn vele mogelijkheden van dienst kan zijn bij alle soorten van papieren communicatie. Het geeft veel gemak en flexibiliteit en staat garant voor verzorgde presentaties op bijvoorbeeld school of een professionele indruk naar klanten.

Wil je ook zien hoe je vanuit Photoshop direct met de PIXMA TS7450 kunt scannen, bekijk dan deze clip: klik hier

Meer informatie en specs: klik hier.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.