EOS Extra | Lees die handleiding!!!

door Pieter Dhaeze op donderdag 22 april 2021

In het Engels klinkt de titel van dit artikel een stuk krachtiger en dwingender, maar hopelijk is de boodschap niet minder duidelijk. De handleiding is waarschijnlijk het meest vergeten accessoire in de doos van je nieuwe camera, terwijl er een schat van informatie in staat, waarmee je je fotografie kunt verbeteren. Vergeet hem dus niet op je telefoon te zetten. Dan heb je hem 'in het veld' altijd bij de hand en als je op een regenachtige zondagmiddag een uurtje niets te doen hebt, omdat je niet met je camera op pad kunt, pak dan je camera en de handleiding er eens even bij om op ontdekkingsreis te gaan naar verborgen mogelijkheden en instellingen van je camera. DOEN!!!

PDF
Bij nieuwe camera’s ontbreekt de papieren handleiding en wordt ze via een linkje op de doos of een QR-code aangeboden als PDF. Neem even de moeite om een dergelijk bestand te downloaden en zet hem op je computer, in de cloud en op je telefoon, zodat je hem altijd en overal bij de hand hebt. Dat is wel zo handig voor een HANDleiding.

Handboek Canon EOS (2021)
Wil je meer weten dan alleen hoe een knopje heet en waar het voor dient, maar ook hoe het jouw fotografie kan verbeteren, dan vind je dat niet in de gebruikershandleiding. Dan is het misschien een overweging te kiezen voor het Handboek Canon EOS (2021) voor meer verdieping en praktische tips. Wat mij betreft een aanrader 😉.

In een PDF kun je zoeken en kun je via linkjes in de index of tekst direct doorspringen naar een bepaald onderwerp. Onderstaand een clip met een korte toelichting hoe je een PDF van je EOS-camera anno 2021 kunt vinden en gebruiken.

handleiding-yt

Gebruikershandleiding.com
Op de site van Canon kun je de meeste handleidingen van hun producten na enig zoeken altijd wel terugvinden. Lukt dat niet of ben je op zoek naar een andere willekeurige handleiding, ga dan eens op bezoek bij Gebruikershandleiding.com (klik hier). Je kunt daar verrassend veel handleidingen vinden. Misschien niet altijd in het Nederlands, maar dan krijg je toch enig inzicht in de werking van een apparaat, al heb je maar een overzicht waar alle knopjes voor bedoeld zijn.
Gebruikershandleiding com

Samenvatting
Vergeet de handleiding dus niet. Je leert er niet door fotograferen, maar toch wel beknopt hoe je camera werkt. En dat is een prima basis om zelf op onderzoek te gaan. Dus ‘LEES DIE HANDLEIDING’. 😉

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.